22 juli 2013 Lenovo gaat een quad-core full HD smartphone lanceren

22 juli 2013

Lenovo, dat onlangs in het nieuws was in verband met een samewerking met NEC, staat op het punt om een full HD smartphone met quad core processor te lanceren. In begin 2012 had Lenovo, vertegenwoordigd door LePhone productmanager Chen Yue, al aangekondigd dat het bedrijf een innovatieve Windows smartphone zal gaan lanceren. Later dat jaar werd deze smartphone, met het Windows Phone 7 besturingssysteem, dan ook gelanceerd om daarna een stille dood te sterven.

Lenovo, dat geen officiële partner is van Microsoft, heeft hierna intern een onderzoek en ontwikkelingsprogramma gelanceerd. In dit project hebben Lenovo en Microsoft gekeken naar de mogelijkheden tot verdere samenwerking, zeker nu de joint-venture tussen NEC en Lenovo is afgeblazen. Op dit moment zijn er vier fabrikanten (HTC, Huawei, Nokia en Samsung) die officieel smartphones met het Windows Phone besturingssysteem maken. Lenovo heeft in het verleden echter wel duidelijk gemaakt dat het zeer geïnteresseerd is in een samenwerking met Microsoft.

Uit betrouwbare bronnen is nu bekend geworden dat de (Vrijblijvende) samenwerking tussen het Chinese Lenovo en Microsoft heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een innovatieve smartphone voor de budget markt. Deze smartphone, met een quad core processor en een 5 inch full-HD scherm, zal in het najaar gelanceerd gaan worden. Verdere specificaties zijn helaas nog niet vrijgegeven.

Het vermoeden bestaat dat Lenovo, dat sterk vertegenwoordigd is in de Duitse markt, de toonaangevende vakbeurs IFA (6 tot 11 september) heeft uitgekozen voor deze lancering. Verwacht wordt dat deze smartphone dan vanaf oktober in de winkel zal liggen voor een prijs van ongeveer € 375,00.

Bron: WPDang, Lenovo, Techzine en Microsoft

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie