22 februari 2013 De eerste ervaringen met Apple’s iOS 6.1.2 update

22 februari 2013

Eerder deze week lanceerde Apple de laatste update voor het iOS besturingssysteem. Met deze iOS 6.1.2 update, de tweede update sinds iOS 6.1 begin februari werd gelanceerd, adresseert Apple problemen met iOS Exchange en met de levensduur van de batterij. Zoals veel iOS gebruikers weten brengen de updates van dit besturingssysteem vaak ook oplossingen voor niet gespecificeerde problemen. Maar ook brengen deze updates ook wel eens nieuwe problemen met zich mee.

Installatie van de iOS 6.1.2 update:

Ondanks dat deze update met 40 MB groter was dan de voorgaande updates ging de “Over-the-air” installatie van de iOS 6.1.2 update ging erg snel en soepel. Het gehele proces nam van begin tot eind slechts een kleine 7 minuten in beslag. De iPhone startte hierna zonder problemen op met de geïnstalleerde iOS update. De interface, die geen nieuwe functies bevat, is gelijk aan die van iOS 6.1.

Wi-Fi eigenschappen:

In eerdere versies waren er al eens problemen gemeld met de Wi-Fi connector. Deze laatste update van het iOS besturingssysteem biedt nog steeds de snelle en stabiele Wi-Fi verbindingen zoals we die gewend waren.

Batterij levensduur:

Na de iOS 6.1.1 update was er een grote groep gebruikers die problemen hadden met de hoge energie consumptie van de iPhone en iPad. Het probleem werd veroorzaakt door een bug in iOS exchange. In deze laatste update lijkt het erop dat Apple dit probleem heeft opgelost.

Beveiliging:

In een eerder nieuwsbericht van 29 januari hadden we het beveiligingsprobleem van het vergrendelscherm al besproken. Door deze bug kunnen gebruikers de paswoord beveiliging op de iPhone omzeilen door gebruik te maken van de noodoproepfunctie. De verwachting was dat Apple met de iOS 6.1.2 update dit beveiligingsprobleem zal gaan oplossen. Helaas moeten we wachten op update 6.1.3 die binnenkort zal worden gelanceerd.

Apple is al druk aan het werk met de iOS 6.1.3 update en heeft de beta 2 versie deze week al beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. In deze update zal Apple het beveiligingsprobleem met het vergrendelscherm oplossen. De verwachting is dat de 6.1.3 update voor eind februari beschikbaar zal komen voor de gebruikers.

Bron: Apple, ZD-net, Forbes, iUser en Digitimes

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie