21 januari 2013 Het iFlex flexphone concept voor de nabije toekomst

21 januari 2013

Zijn de flexibele schermen het summum voor de toekomst van draagbare consumenten electronica zoals de smartphone en de tablet pc? Onlangs presenteerde Samsung Display op een tentoonstelling voor consumenten electronica zijn laatste  ontwikkelingen op het gebied van de AMOLED flexibele schermen.

Nu twee weken na deze presentatie van Samsung heeft het bedrijf iFlex het eerste concept van een smartphone met flexibele display gelanceerd: De FlexPhone. Het gehele idee achter dit concept is de presentatie van de toekomstige mogelijkheden van deze flexibele schermen. Een andere innovatieve technologie dat we terugvinden in dit concept is de flexibele batterij. Deze technologie heeft sinds oktober 2012 een enorme vlucht genomen na de lancering van een flexibele batterij door de Universiteit van Seoul in Korea.

De iFlex FlexPhone is uitgerust met een 6.1 inch (15.5 cm) flexibele AMOLED scherm, een 1.8 Ghz Snapdragon quad core processor, 4 Gb RAM geheugen, 128Gb intern geheugen, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth v4.0 met A2DP, 12 megapixel camera aan de achterzijde en een 4 megapixel camera aan de voorzijde en een 6400mAh flexibele batterij die draadloos geladen kan worden. Als besturingssysteem is Google’s Android Jelly Bean geïnstalleerd en ondersteund dit toekomstige toestel alle communicatie netwerken (G2 tot en met G4).

Een prachtig concept dat de mogelijkheden voor de smartphone markt in de nabije toekomst weergeeft. Inmiddels hebben ook andere gerenomeerde merken ruime investeringen gedaan in de ontwikkeling van een smartphone met een flexibel scherm. Nokia werkt hard aan het Xperia Flex concept, Samsung zit midden in de ontwikkeling van de Galaxy S5 Flex, Apple die experimenteerd met dit concept (iPhone 6 Flex) en de Chinese bedrijven Asus en ZTE die dit concept hebben geadopteerd. Nu is het maar afwachten totdat de eerste smartphone met flexibele display zijn opwachting in de markt gaat maken.

Bron: Digitimes, Übergizmo, iFlex, Samsung Display en Nokia

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie