21 januari 2013 LG wil 75 miljoen smartphones verkopen in 2013

21 januari 2013

2012 was een redelijk succesvol jaar voor de Koreaanse producent van smartphones en mobiele telefoons. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar ongeveer 55 miljoen toestellen aan de man gebracht en verwacht voor 2013 een groei van circa 35 procent dat zal leiden tot de verkoop van ongeveer 75 miljoen toestellen.

In het verleden heeft LG al bewezen dat zij de smartphone technologie goed beheersen. De Optimus 7 was één van de eerste smartphones met het Windows Phone besturingssysteem dat uitstekende prestaties leverde. Onlangs werd de Optimus G Pro gelanceerd, een smartphone met een 1.7 Ghz Snapdragon quad core processor en een 5 inch (12.7 cm) True HD IPS scherm. Dit toestel is geïnstalleerd met het Android 4.1 Jelly Bean besturingssysteem zal binnenkort zijn opwachting maken op de Nederlandse markt.

De verkoop van LG zal op twee segmenten gericht worden. De prognose spreekt over een haalbare omzet van 45 miljoen toestellen in de “Budget” markt en een additionele omzet van 30 miljoen toestellen in de smartphone markt. Betreffende het besturingssysteem zal LG de focus leggen op Windows Phone 8 voor de smartphones en Google’s Android voor de budget markt.

In het verleden heeft LG enkele twijfelachtige keuzes gemaakt in zijn strijd tegen Apple (iPhone) en Samsung (Galaxy). Zij bleven zich te lang focussen op het verouderde Windows mobile platform en lieten de kans aan zich voorbij gaan om de eerste Android smartphone te lanceren. Hierdoor miste het bedrijf de explosieve ontwikkeling van de smartphone markt (2009-2010) waardoor LG’s mobiele bedrijfstak grote verliezen heeft geleden. Echter heeft LG nu uitstekende vooruitzichten als het bedrijf erin slaagt om het huidige assortiment verder uit te bouwen met innovatieve toestellen (Android en Windows Phone).

Bron: LG, Geeky Gadgets, Slahsgear, Android en Windows Phone

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie