21 februari 2013 ZTE gaat dit jaar NVIDIA Tegra 4 smartphones lanceren

21 februari 2013

De Chinese smartphone producent ZTE gaat in samenwerking met NVIDIA een complete lijn quad-core smartphones op de markt zetten. ZTE, die nog geen specificaties van deze smartphones heeft vrijgegeven, zal deze Tegra 4 toestellen nog voor de zomer in Azië lanceren. Na de zomer zullen deze “super” smartphones in Europa beschikbaar komen.

De Tegra 4 processoren hebben een quad-core ARM Cortex-A15 CPU gecombineerd met een NVIDIA GeForce® 72-core grafische processor. Deze processor biedt, met behulp van de optionele i500 processor, ook wereldwijde 4G LTE data en spraak ondersteuning. Door de toepassing van de NVidia Tegra 4 processor in de ZTE smartphones kan men natuurlijk ook super snel surfen op het mobiele internet (Ongeveer 2,5 maal sneller) en beleefd men een meer realistische “game” ervaring. Ook heeft deze processor een zeer laag energieverbruik waardoor de batterij van de smartphone veel langer mee gaat.

ZTE heeft met de Nubia Z5 en de Grand S al enkele quad-core toestellen in het assortiment. Deze smartphone hebben al bewezen dat ZTE deze technologie goed beheerst. Hiernaast heeft ZTE, met de ZTE Grand Era U985 smartphone die een Tegra 3 processor heeft, al eerder een succesvolle samenwerking gehad met NVIDIA. Het Chinese ZTE is een zeer vooruitstrevende producent van smartphones. Het bedrijf was één van de eerste smartphone producenten die de Tegra 4 chipset officieel in het programma opnam. Het is interessant om te zien hoe snel deze nieuwe smartphones zijn en hoe de gebruikers deze toestellen gaan ervaren.

Bron: ZTE, NVidia, C-Net, Digital Spy, GigaOm en Geeky Gadgets

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie