21 februari 2013 Gaat Sony een Playstation smartphone lanceren?

21 februari 2013

De afgelopen dagen stond Sony, met de lancering van het Playstation 4, al midden in het nieuws. Na de officiële lancering van de Playstation 4 kwamen direct de geruchten op gang over een mogelijke Playstation smartphone. Hiermee wil Sony inspelen op de mobiele gaming markt die het laatste jaar een explosieve groei doormaakt.

Sony heeft diverse plannen op het gebied van smartphones en tablets waarmee zij een sterke marktpositie in de tweede generatie mobiele gaming markt willen innemen. In navolging van het Windows Phone besturingssysteem, dat met “Xbox mobile” een nieuwe mobiele gaming belevenis biedt, ziet Sony zeer veel mogelijkheden voor een mobiel Playstation platform.

Met de mobiele krachtpatser Xperia Z heeft Sony onlangs bewezen dat zij thuis horen in het top segment van de smartphone markt. De Xperia Z, met een 1,5 GHz Snapdragon S4 Pro quad-core processor en een 5 inch 1080p (1080 x 1920 pixels) full-HD scherm, is al betiteld tot het nieuwe vlaggenschip van Sony. De Xperia Z werd al eerder in Japan gelanceerd en werd vandaag officieel in Europa gepresenteerd. Door de combinatie van deze vooruitstrevende technologie en het Playstation gaming platform heeft Sony uitstekende mogelijkheden om nieuwe marktsegmenten aan te boren. Onlangs heeft Sony een deal getekend met WildTangent, een producent en distributeur van mobiele games.

Bron: Sony, Stuff,tv, Phandroid, Tech Investor, Raw Signal en Phone Arena

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie