20 juli 2013 Robin Mobile, een zelfstandige virtuele provider, wint steeds meer marktaandeel

20 juli 2013

De zelfstandige virtueel provider Robin Mobile wint steeds meer marktaandeel op basis van hun SIM only abonnementen met werkelijk onbeperkt bellen, sms’en en internetten. Robin Mobile heeft geen eigen netwerk maar maakt gebruik van het KPN netwerk waardoor zij de kosten laag kunnen houden. Hiernaast hebben zij geen omvangrijk verkoopapparaat en distributienetwerk met als gevolg dat de bedrijfskosten erg laag blijven. Robin Mobile biedt een SIM only abonnement, met werkelijk onbeperkt bellen, sms’en en internetten, tegen een aantrekkelijke prijs van € 39,95 per maand aanbieden.

Robin Mobile werd begin 2013 opgericht om in te spelen op de heersende ontevredenheid bij de consument op het gebied van mobiele telefonie. Grote irritatiepunten voor de consument zijn vooral de hoge kosten voor het bellen buiten de bundel, de onoverzichtelijke hoeveelheid van abonnementen en de hoge kosten van deze abonnementen. In de beleving van Robin Mobile was het voor de consument zeer moeilijk om het juiste abonnement te kiezen en moest daar wat aan gedaan worden. Het bedrijf sloot een contract met netwerkbeheerder KPN waardoor het bedrijf eindelijk een helder en overzichtelijk abonnement aan de consument kon aanbieden.

Nu, een half jaar na de oprichting van het bedrijf, blijkt dat het bellen via virtuele providers sterk aan populariteit wint in Nederland. Sinds juli 2013 belt ruim 39,5 procent (8.1 miljoen Nederlanders) al via het netwerk van de 66 beschikbare virtuele providers. Van deze virtuele providers zijn er 52 ook werkelijk onafhankelijk (Waaronder Robin Mobile) en zijn goed voor een groeiend marktaandeel van 16,5 procent.

Het laatste jaar is het aantal virtuele mobiele aanbieders (MVNO’s) redelijk stabiel gebleven. Vijf virtuele aanbieders hebben hun winkels moeten sluiten terwijl er 6 nieuwe virtuele providers zijn bijgekomen. Eén van deze nieuwe aanbieders is Robin Mobile die zich duidelijk als trendsetter en prijsbreker in de markt profileert. Het bedrijf stelt hoge eisen aan de belangen van de consument en niet aan de belangen van de grote mobiele aanbieders. Zo heeft het abonnement van Robin Mobile geen langlopend contract en heb je dus de vrijheid om op elk gewenst moment over te stappen naar een andere provider!

Kijk hier naar wat Robin Mobile voor jou kan betekenen!

Bron: Robin Mobile, KPN, Telecompaper en Totaal TV

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie