20 februari 2013 Zal de iPhone 5S (iPhone 6) met een quad-core A7 processor worden uitgerust?

20 februari 2013

Al eerder heb je op onze site diverse geruchten over de iPhone 5S of iPhone 6 kunnen lezen. Er werd al druk gespeculeerd over de door Apple gebruikte technologie en over de lanceerdatum van deze nieuwe iPhone. De laatste geruchten, die nu wel uit betrouwbare bron komen, geven aan dat de iPhone 5S (iPhone 6) met een quad-core A7 Apple processor zal worden uitgerust.

In een intern rapport van Apple wordt gesproken over de quad-core A7 processor, inclusief foto’s van het moederbord. Echter wordt er nog niets vermeld over de kloksnelheid van deze processor maar bestaat het vermoeden dat dit op1,8 of 2,0 GHz zal liggen. De GPU (Grafische Processor Unit) is hierbij een PowerVR quad-core. In hetzelfde document wordt ook vermeld dat de nieuwe iPhone 2 GB aan werkgeheugen bevatten (dual-channel 2GB LPDDR-800 RAM geheugen). De iPhone 5S (iPhone 6) zal met hetzelfde 4 inch scherm (640 x 1136 pixels resolutie) als zijn voorganger worden uitgerust, een traditie die we ook zagen bij de eerdere iPhone 3 en iPhone 4 opvolgers.

Nog niet zolang geleden was Apple de toonaangevende marktleider in het smartphone segment. De vele technologische innovaties, de prachtige designs en de enorme functionaliteit van de iPhone waren voor veel andere marktpartijen de leidraad voor de ontwikkeling van nieuwe smartphones. Inmiddels is Apple zich bewust van het feit dat zij deze technologische voorsprong kwijt zijn geraakt en dat zij steeds meer marktterrein verliezen aan de grote concurrent Android. Met deze nieuwe en krachtige hardware configuratie probeert Apple nieuwe gebruikers aan te trekken.

Bron: iOS Docs, International Business Times en GSM Arena

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie