16 februari 2013 Zweden het wereldwijd het snelste 4G netwerk

16 februari 2013

Wereldwijd zijn er nu 62 landen met een 4G LTE infrastructuur en zijn 21 landen druk bezig met de uitrol van dit netwerk. Hiernaast zijn er ook nog 14 landen die met het 4G LTE netwerk in de planningsfase zitten. Wereldwijd ligt de downloadsnelheid gemiddeld op 10.4 Mbp/s en heeft Zweden het snelste 4G LTE netwerk op basis van een gemiddelde download snelheid van 22,1 Mbps.

Van oudsher heeft Scandinavië de eer hoog te houden als het gaat om mobiele communicatie en mobiel internet. Zo was Zweden het eerste land in de wereld dat een 4G LTE netwerk commercieel beschikbaar stelde voor de consumenten. Uit het onderzoek blijkt ook nog dat het Zweedse 4G netwerk wereldwijd, op basis gemiddelde download snelheid van 22,1 Mbps, de hoogste gemiddelde snelheden biedt. Andere Europese landen die hoog op de lijst staan zijn Denemarken en Duitsland. Denemarken staat, achter Hong Kong (19,6 Mbps), op een derde plaats met een gemiddelde downloadsnelheid van 19,1 Mbps. Duitsland vinden we terug op de zevende plaats met een gemiddelde downloadsnelheid van 14,0 Mbps. Nederland is nog niet in deze lijst opgenomen omdat de uitrol van het 4G LTE netwerk nog in volle gang is.

In het onderzoek is ook een vergelijking tussen de verschillende netwerken opgenomen. Het snelste netwerk is natuurlijk het 4G LTE netwerk (10,4 Mbps), op grote afstand gevold door het 4G HSPA+ netwerk (3,4 Mbps).

Het 4G LTE netwerk is een belangrijke stap voorwaarts in de mobiele telecommunicatie technologie, zeker als het vergeleken wordt met de technologische verbeteringen bij de implementatie van het 4G HSPA+ en 3G netwerk. Hier in Nederland is uitrol van dit 4G LTE infrastructuur in volle gang en zullen we nog even geduld moeten hebben voordat dit netwerk landelijk beschikbaar is.

Meer informatie over 4G abonnementen

Bron: OpenSignal, Techspot, DSL Reports en Yahoo News

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie