16 februari 2012 iOS 6 is nu geïnstalleerd op 83 procent van alle Apple toestellen

16 februari 2013

Apple lanceerde het iOS 6 besturingssysteem een kleine maand geleden en heeft in korte tijd een hoge graad van distributie bereikt. Uit de laatste statistieken, gepubliceert door Apple, blijkt dat het iOS 6 besturingssysteem op meer dan 86 procent van de Apple toestellen is geïnstalleerd.

Begin februari werd iOS 6.1 als eerste upgrade gelanceerd. Deze upgrade maakte het mogelijk om het iOS 6 besturingssysteem ook op de oudere Apple toestellen te installeren. Nu, slechts twee weken na de release van iOS 6.1, lanceerde Apple op 11 februari de iOS 6.1.1 als een “over-the-air” update. Een broodnodige update die de problemen van sommige iPhone 4S gebruikers, met betrekking tot connectiviteit en toegang tot Microsoft’s exchange, zal moeten oplossen.

Inmiddels is Apple hard aan het werk aan update 6.1.2 die een oplossing moet bieden voor een, eerder deze week ontdekte, beveiligingslek. Deze beveiligingslek staat het namelijk toe om in de iPhone telefoonapp te komen zonder dat je een toegangscode moet invoeren. Vanuit deze app kan je niet alleen bellen maar heb je ook toegang tot de contactpersonen waarbij je zelfs de gegevens kan wijzigen. Op YouTube is uitvoerig te zien hoe je de toegangscode op jouw iPhone kan omzeilen. De truc is redelijk ingewikkeld en je moet een aantal specifieke handelingen verrichten om toegang te krijgen to de telefoonapp. Volgens verschillende bronnen wordt begin volgende week de lancering van iOS 6.1.2 verwacht.

Bron: Apple, App Advice, IB Times, YouTube en Digitimes

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie