14 januari 2013 Nokia presenteert gezonde cijfers over het vierde kwartaal 2012

14  januari 2013

Eindelijk weer eens goed nieuws over Nokia, de verkoopcijfers over het vierde kwartaal van 2012 zijn bekend. Nokia heeft de laatste jaren duidelijk de slag in de smartphone markt verloren aan Samsung en Apple. Nokia’s dominante positie in de markt voor mobiele telefonie kwam steeds meer onder druk te staan totdat eind 2012 duidelijk werd dat Samsung deze leidende rol over had genomen.

In het laatste kwartaal van 2012 heeft Nokia in totaal meer dan 86.3 miljoen smartphones verkocht. Een klein deel van dit aantal (4.4 miljoen) werd vertegenwoordigd door de nieuwe en zeker innovatieve Nokia Lumia toestellen. Een zorgelijk feit is echter dan 30 procent van deze 86.3 miljoen toestellen werd vertegenwoordigd door de Symbian toestellen. Deze toestellen zijn nog populair in sommige minder ontwikkelde regio’s in voornamelijk Afrika en Zuid Amerika. Maar ook in deze regio’s worden de moderne smartphones steeds populairder ten koste van het verouderde Symbian. Hoopvol is weer de prognose dat de Nokia Lumia verkoopcijfers de resultaten van de Symbian toestellen in het eerste kwartaal van 2013 zullen overtreffen.

Met behulp van Microsoft heeft Nokia eindelijk weer de mogelijkheden om een belangrijke rol in de smartphone markt te spelen. Sterker nog: De Nokia Lumia 920 smartphone verkocht in het laatste kwartaal van 2012 zelfs beter dan de nieuwe iPhone! Op dit moment heeft Nokia een breed assortiment Lumia smartphones die met het Windows phone besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Vooral de Nokia Lumia 920, het huidige vlaggeschip binnen het assortiment, verkoopt erg goed. Dit toestel is een volwaardige concurrent voor de iPhone 5 en de Samsung Galaxy S. Binnenkort zal Nokia ook de Lumia 999 lanceren die de concurrentie in de Phablet markt zal aangaan met Samsung, LG, Huawei en Asus. De toekomst voor Nokia mag eindelijk weer hoopvol genoemd worden!

Bron: Nokia, Digitimes, T3 en Mobile Syrup

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie