13 januari 2013 De nieuwe Samsung Galaxy S II Plus

Samsung heft afgelopen week bekend gemaakt dat zij een bescheiden opvolger voor de Samsung Galaxy SII gaan lanceren: De Samsung Galaxy SII Plus. Dit toestel kan het best omschreven worden als een revisie van de Samsung SII en biedt eigenlijk weinig extra’s ten opzichte van zijn voorganger.

De Samsung Galaxy SII Plus is uitgerust met een 1.2 Ghz Broadcomm dual core processor voorzien van twee Cortex A9 kernen gebundeld met een dual core Broadcomm VideoCore IV ondersteuning. Verder heeft dit toestel een 4.3 inch WVGA Super AMOLED Plus display (800×480), 1 Gb RAM geheugen, 8 Gb interne opslag, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde, dual band Wifi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 3.0+HS, GPS en A-GPS (Glonass), ondersteuning voor NFC en een 1650 mAh Lithoum Ion accu. De Samsung Galaxy SII plus is geïnstalleerd met het Android 4.1.2 (Jelly Bean) en biest daarnaast een scala aan Samsung ondersteunde apps zoals ChatOn messenger, AllShare Play, Smart Stay, Smart Alert, Popup Video, S-Voice and S Beam. Hierbij biedt dit toestel ook de voordelen van de Samsung Hubs inclusief de laatste versie van de Readers Hub, de Video Hub, Game Hub en Music Hub.

Deze laatste revisie van de Samsung Galaxy SII biedt netwerk ondersteuning voor quad band GSM (850 / 900 / 1800 / 1900MHz) en quad band G4 (850 / 900 / 1900 / 2100MHz). Met zijn afmetingen van 125.3 x 66.1 x 8.9mm is dit toestel iets dikker (0.4mm) dan zijn voorganger en weeg het met 121 gram iets zwaarder (5 gram). Als intern geheugen biedt de Samsung Galaxy SII Plus slechts 8 Gb, een halvering ten opzichte van zijn voorganger.

Al met al lijkt de Samsung Galaxy SII plus een toestel te zijn dat lager in de markt gepotitioneerd gaat worden als zijn voorganger en zal daarom niet de ultime smartphone fanaat aanspreken. Mogelijk is dit toestel meer een strategische zet van Samsung met de bedoeling breder in de markt vertegenwoordigd te zijn. Prijzen en beschikbaarheid zijn helaas door Samsung niet bekend gemaakt.

Bron: Samsung, Phone Arena, NDTV Gadgets, Engadget en Mashable.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie