15 januari 2013 Galaxy SIII en iPhone 5 gebruikers zijn de grootste data consumenten

15 januari 2013

Uit onderzoek is gebleken dat Samsung Galaxy SIII en iPhone 5 gebruikers de grootste consumenten zijn van mobiele data. iPhone 5 gebruikers zijn de grootste downloaders terwijl de Galaxy SIII gebruikers de grootste uploaders zijn. Dit onderzoek, gehouden onder Europese providers, geeft tevens aan dat het volume aan mobiel data verkeer hard groeit en een uitdaging vormt voor dezelfde providers.

Over het algemeen genomen krijgen gebruikers steeds meer verstand van de mogelijkheden die een smartphone biedt. Hiernaast bieden de meeste smartphones een groter scherm en groeit de snelheid van mobiel internet door de nieuwe communicatie technologie. Ook de grote beschikbaarheid van online diensten zoals electronisch bankieren, online shopping en de sociale media dragen aan deze groei bij. Providers hebben de ervaring dat deze moderne toestellen ervoor zorgen dat het data verkeer sterk toeneemt.

Betreffende de data downloads blijkt dat de gebruikers van de HTC Sensation XL de tweede grootste groep data gebruikers zijn gevolgd door de Galaxy SIII gebruikers. Deze laatste twee groepen van data consumenten downloaden meer dan drie keer het data volume dan de iPhone 3G gebruikers. De iPhone 5 gebruikers mogen dan wel de grootste downloaders zijn maar gebruikers van de Samsung Galaxy SIII uploaden bijn vier keer zoveel data als de iPhone 3G gebruikers. Gebruikers van de Samsung Galaxy Note II (3.7 keer het iPhone 3G volume) nemen qua uploads de tweede plaats in gevolgd door de iPhone 5 gebruikers (3.4 keer het iPhone 3G volume).

Gebruikers geven aan dat de Samsung Galaxy SIII meer functies biedt die het delen van informatie redelijk gemakkelijk maken. In tegenstelling tot een tablet PC heeft de Samsung Galaxy Note II dezelfde gebruikerspatronen als een gewone smartphone. Met zijn 5.5 inch (13.97 cm) is dit toestel precies gepositioneerd tussen de tablet PC’s en de smartphones.

Bron: IDG News, Infoworld, PC World en PC Magazine

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie