14 februari 2013 Gebruikers van 4G mobiel internet meer tevreden over de provider

14 februari 2013

Klanten met een 4G toestel en een 4G abonnement zijn doorgaans meer tevreden over hun provider dan de 3G gebruikers. Dit bleek uit een onderzoek door het Amerikaanse marketing buro “On Device Research” dat hiervoor ruim 1.800 gebruikers met een 4G aobonnement had ondervraagd. Deze houders van een 4G abonnement werd gevraagd om hun tevredenheid over hub provider op een schaal van 1 tot 10 uit te drukken. De gemiddelde 4G gebruiker beoordeelde zijn/haar provider met een 7.1 terwijl de gebruikers van een 3G abonnement hun provider met een 6.7 beoordeelde.

Natuurlijk is de 4G gebruiker door de hogere snelheden en grotere bandbreedte meer tevreden over de prestaties van het mobiele internet en zijn smartphone. Dit gegeven werkt duidelijk door in de tevredenheid over de provider van het 4G abonnement.

Het onderzoek bracht echter ook onverwachte resultaten aan het licht wat betreft het type toestel wat men gebruikt. Zo bleek dat Apple’s iPhone slechts een vijfde plaat innam als het gaat om gebruikers tevredenheid. De eerste vier plaatsen werden ingenomen door smartphones met het Android besturingssysteem waarbij Motorola zeer goed scoorde met een eerste en tweede plaats (Motorola Atrix HD en Motorola Droid Razr M). HTC nam, met de HTC Rezound 4G een derde plaats in gevolgd door de Samsung Galaxy Note II op de vierde plaats.

Apple, dat de laatste 10 jaar bekend stond om de zeer revolutionaire en innovatieve toestellen, wordt op technologisch gebied ingehaald door de concurrentie. Voornamelijk Android geïnstalleerde toestellen blijken steeds beter te scoren als het gaat om de tevredenheid van de gebruikers. Vooral Samsung, de grote concurrent van Apple, zorgt ervoor dat de technologische ontwikkelingen van Android geïnstalleerde toestellen steeds meer momentum krijgt.

Als het gaat over de smartphones zelf is Apple nog steeds de Amerikaanse marktleider als het gaat om gebruikers tevredenheid. Op de tweede plaats vinden we Google, gevolgd door Motorola op de vierde en HTC op de vijfde plaats. Vreemd genoeg blijkt dat Samsung, ondanks de recentelijke lancering van zeer innovatieve toestellen, zeer slecht scoort en onderaan de lijst staat achter Blackberry. Dit onderzoek werd gehouden onder ruim 98.000 Amerikaanse gebruikers waarbij zij hun tevredenheid over hun toestel moesten uitdrukken in een cijfer tussen de 1 en 10.

In het Verenigd Koninkrijk, waar Apple slechts de vijfde plaats inneemt, liggen de kaarten net iets anders. Hier blijken de gebruikers van de HTC smartphones (HTC One X) het meest tevreden te zijn over hun toestel. Samsung neemt met het gehele Galaxy assortiment slechts een zesde plaats in achter de grote concurrent Apple. Het onderzoek in het Verenigd Koninkrijk werd gehouden onder 52.000 toestelbezitters.

Meer informatie over 4G frequenties

Bron: “On Device Research”, Total Telecom, Telecompaper en Drimble

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie