13 juli 2013 Richt HP zich op een comeback in de smartphone markt?

13 juli 2013

Begin Juli kondigde een van de kopstukken van HP aan dat het bedrijf zich aan het oriënteren is op een comeback in de smartphone markt. Het bedrijf gaat zicht hierbij richten op nieuwe mobiele devices die een onderscheidende ervaring aan zijn gebruikers gaan bieden. Met het oog op deze ontwikkeling heeft het Research en Development team van HP onlangs een patent op een 3-in-1 computer concept laten vastleggen. Dit patent kan een geheel nieuw licht op de smartphone markt laten schijnen, mits HP ook sterk genoeg is om dit concept commercieel interessant te maken.

HP heeft het simple idee om een notebook of ultrabook te lanceren dat voorzien is van een ingebouwd smartphone docking station. In dit concept kan het numerieke keypad eenvoudig verwijderd worden zodat het plaats maakt voor de toekomstige HP smartphone. Uitgaande van dit ontwerp zal de nieuwe HP smartphone ultradun zijn, zal het Windows Phone besturingssysteem geïnstalleerd zijn en moet het innovatieve software bevatten om te communiceren met het notebook of het ultrabook. Door gebruik te maken van het smartphone docking station speelt HP uitstekend in op de vraag uit de professionele markt, waar bereikbaarheid uiterst belangrijk is.

De afbeelding aan de rechterzijde betreft een patent aanvraag concept en is zeker geen design patent. Hiermee geeft HP nog wel aan dat zij op zoek zijn naar de meest optimale positie om het smartphone docking station in te bouwen. De rechterzijde, waar normaal het numerieke gedeelte van een notebook of een ultrabook is gepositioneerd, is wel de meest logische positie is voor het smartphone docking station. Hierbij kan de smartphone, met een multitouch scherm, ook nog dienen als een trackpad.

Het is nu afwachten wanneer HP het patent werkelijk vast laat leggen en wanneer deze innovatieve mobiele oplossing voor de consument beschikbaar komt.

Bron: HP, Patent Bolt en Patentlyapple

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie