12 april 2013 De nieuwe abonnementen van T-Mobile koppelen de belbundel los van de databundel

12 april 2013

T-Mobile heeft aangekondigd dat zij binnenkort een nieuw assortiment abonnementen gaan lanceren waarbij de belbundels losgekoppeld zijn van de databundels. Het bedrijf gaat hierbij gebruik maken van een modulaire opbouw waarbij het zijn klanten een maximale keuzevrijheid krijgen in het samenstellen van een abonnement.

Bij de huidige Smart abonnementen bestaat er een relatie tussen de belbundel en de databundel. Bij de nieuwe abonnementen kunnen de consumenten een basisabonnement met onbeperkt SMS’en en onbeperkt mobiel internet (64 Kbps) afsluiten. Boven op dit basisabonnement kan de consument kiezen voor aanvullende gelimiteerde belbundels (90, 150, 200 of 300 belminuten) of een belbundel waarbij men onbeperkt kan bellen.

Hiernaast kan de klant ook kiezen voor aanvullende databundels waarbij met aanzienlijke hogere snelheden gebruik kan worden gemaakt van het mobiele internet. Men kan kiezen uit vijf databundels (250 MB, 500 MB, 1 GB, 2 GB en 5 GB) waarbij de twee kleine bundels een gelimiteerde snelheid bieden van 3,6 Mbps en de drie grote bundel een gelimiteerde snelheid bieden van 14,4 Mbps. Zodra men het datavolume heeft verbruikt wordt er automatisch omgeschakeld naar de data service van de basisbundel waarbij men op de lage snelheid kan blijven internetten.

Het mobiele internet van T-Mobile wordt toegankelijker en stabieler en krijgen klanten, zonder dat er meerkosten in rekening worden gebracht, toegang tot het 4G-netwerk wanneer dit geactiveerd wordt. In de eerste fase zal het 4G netwerk beschikbaar komen in de regio Amsterdam gevolgd door de andere grote steden van de Randstad. Hierna zal T-Mobile het 4G netwerk verder worden uitgebreid en hoopt het bedrijf in de tweede helft van 2014 landelijke dekking te bereiken. De 4G diensten zullen beschikbaar zijn voor de abonnementhouders, post-paid en pre-paid, van T-Mobile, Ben, Simpel en *bliep.

T-Mobile zal de details en prijzen van het basisabonnement en de aanvullende bundels op 1 mei aanstaande bekendmaken. Het is niet bekend op deze nieuwe modulaire abonnementen vanaf deze datum dan ook daadwerkelijk beschikbaar. Bij enkele andere providers zoals KPN, Hi en veel Sim-only providers kunnen consumenten al langer de belbundels en de databundels los van elkaar selecteren.

Bron: T-Mobile, Telecompaper, Tweakers, GSM Helpdesk en Nu.nl

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie