Home / Nokia / 08 juli 2013 Nokia maakt nieuwe, klassieke smartphone

08 juli 2013 Nokia maakt nieuwe, klassieke smartphone

08 juli 2013

De Finse fabrikant van smartphones Nokia heeft van de week weer twee nieuwe en betaalbare candybars aangekondigd: De Nokia 207 en de Nokia 208. Beide smartphones zijn ontworpen voor consumenten die de “oude” klassieke telefoons helemaal geweldig vonden. De smartphones hebben, met een traditioneel toetsenbord en een 2,4 Inch (6,1 cm) scherm, dan ook de uitstraling van de ouderwetse Nokia telefoons. Vooral omdat deze oude telefoons het erg goed deden in de markt en zeer betrouwbaar waren, heeft Nokia met deze candybars een beroep gedaan op de nostalgische gevoelens van de consument.

Ondanks dat deze smartphones een “ouderwets” uiterlijk hebben, bieden zij de mogelijkheden die het mobiele internet bieden. Omdat Nokia goed rekening heeft gehouden met de wensen van de consumenten is deze telefoon ook nog eens de goedkoopste modellen die Nokia ooit in de markt heeft gezet. Het bedrijf appelleert hiermee duidelijk naar de onderkant van de markt waar nog steeds een flinke groei valt waar te nemen.

Zowel de Nokia 207 als de Nokia 208 beschikken over 2G en 3G mogelijkheden en zijn standaard uitgerust met applicaties zoals Mail for Exchange, de Nokia Xpress Browser, Whatsapp, Facebook en Twitter. In tegenstelling tot de Nokia 207, heeft de Nokia 208 een 1.3 megapixel camera waardoor dit toestel meer geschikt is voor de consumenten die veel met de sociale media doen. Nokia verwacht de toestellen in het derde kwartaal van 2013 in veel verschillende kleuren op de markt te kunnen brengen. De nieuwe telefoons zullen ook in Europa aangekondigd worden, maar of wij ze in Nederland ook nog zullen gaan zien is nog niet bekend. De adviesprijs van deze telefoons ligt rond de 52 euro. Een zeer klein bedrag voor een klassieke smartphone.

Bron: Nokia, Connexie en PC Magazine

Over Gerard

Zie ook

Mobiel Gamen hoort er nu bij

Gamen via smartphone wordt steeds aantrekkelijker. Zeker de geavanceerde technologie en grotere schermen hebben bijgedragen …

Geef een reactie