08-08-2013 Yes Telecom gaat zakelijke 4G abonnementen aanbieden

8 augustus 2013

De provider Yes Telecom (MVNO), een aanbieder van zakelijke abonnementen, heeft aangekondigd mobiele 4G abonnementen gaat aanbieden. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van het 4G netwerk van het moederbedrijf KPN waarmee het een maximaal downloadsnelheid 50 Mbps en uploadsnelheid 25 Mbps beschikbaar stelt.

In 2005 deed Yes Telecom in Nederland haar intrede als virtuele provider en werd, vanwege de unieke positie in de markt voor het midden en kleinbedrijf, in 2011 overgenomen door de KPN. Yes Telecom, dat geen directe verkoop of eigen winkels heeft, richt zich hierbij uitsluiten op de zakelijke markt en werkt alleen via business partners. Het bedrijf heeft haar producten, diensten en service aangepast aan de zakelijke markt en stelt hoge eisen aan de bereikbaarheid van haar klanten.

Yes Telecom streeft naar een korte reactietijd van het netwerk waardoor zakelijke toepassingen zoals het uitwisselen van berichten, delen van bestanden en video-conferencing vlekkeloos kunnen verlopen. De nieuwe 4G abonnementen zullen gecombineerd worden met een uitgebreide zakelijke ondersteuning waarbij service een zeer belangrijk onderdeel is.

Met de introductie van de 4G abonnementen zet Yes Telecom de eerste stappen op het gebied van vaste-mobiele oplossingen. Het bedrijf biedt zijn klanten de mogelijkheid om een vast nummer zonder een vaste lijn aan te schaffen waardoor de communicatie van vaste en mobiele telefonie volledig geïntegreerd kunnen worden. Hierna wil het bedrijf zich richten op het aanbieden van geïntegreerde Cloud oplossingen die op dit moment alleen verkrijgbaar zijn via de vaste telefonie.

“Wij zullen ons beperken tot een aantal standaard modules die “vaste” applicaties leveren voor mobiele toestellen. Belangrijkste hierbij is dat het gemakkelijk in gebruik moet zijn en makkelijk uit te leggen is.”, aldus de woordvoerder van Yes Telecom.

Bron: Yes Telecom, KPN, TBM Net, Telecompaper en Dutch IT Channel

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie