05 augustus 2013 Hoe de smartphone ons leven kan beïnvloeden

15 augustus 2013

Natuurlijk zijn we allemaal nu wel volledig afhankelijk geworden van onze smartphone, de draagbare computer die alles weet, ons overall de weg naartoe wijst en bovendien ook nog eens ultiem vermaak bieden in de stille uurtjes. Sinds de smartphone zijn intrede heeft gedaan Whatsappen, Skypen en bellen we ons een ongeluk, presenteren we ons zielige leventje via de sociale media aan wildvreemden en laten we criminelen weten wanneer we uit eten zijn of op vakantie zijn.

Dat de smartphone een enorme impact heeft op ons leven mag nu wel duidelijk zijn. In de positieve zin zijn we altijd bereikbaar, is er sociale controle en kunnen we met de duizenden apps onze gezondheid en financiële status overal ter wereld controleren. Echter in de negatieven zin zijn er ook honderden voorbeelden hoe de smartphone ons leven echt kan ontregelen.

Is die smartphone nu in of uit?:

Zo moest de Oekraïense tennisser Sergei Stachovski een boete betalen van € 1.500,00 omdat hij het niet eens was met een beslissing van scheidsrechter. Hij was ervan overtuigd dat de bal uit was en maakte demonstratief met zijn smartphone een foto van de balafdruk. Ondanks dat hij op Twitter enorm veel bijval kreeg, werd hij door de tennisbond op een flinke boete getrakteerd. Soms verlang ik nog naar de tijd dat John McEnroe al tierend over het centercourt liep. Hij had waarschijnlijk de smartphone naar het hoofd van de scheidrechter gesmeten!

Die sms’jes lopen niet!

Nu we het toch over boetes hebben, de inwoners van het Amerikaanse stadje Fort Lee mogen van de lokale overheid biet meer sms’en als ze aan het wandelen zijn. Volgens de politie hebben de wandelende en sms’ende Fort Lee inwoners al talloze malen voor gevaarlijke verkeerssituatie gezorgd en zijn er dit jaar al 20 voetgangers platgereden terwijl zij druk bezig waren al wandelend een sms te verzenden. Kan je eigenlijk ook naar 112 sms’en?

Weggestuurd via een vertaalapp:

Als we het over gevaarlijke verkeerssituaties hebben, kunnen wij in Nederland er ook wat van. Automobilisten, die over de snelweg A58 (Eindhoven naar Vlissingen) reden, zagen tot hun verbazing een Chinees richting Breda fietsen. Met behulp van een vertaalapp heeft de politie de sportieve Chinees, die alleen maar zijn moedertaal machtig was, van de snelweg gehaald. Nadat de tekst “Het is verboden om op de snelweg te fietsen” naar het Chinees was vertaald, koos de Chinese man eieren voor zijn geld, sprong over de vangrail en ging al mountainbikend verder het naastgelegen bos in.

Digitale ontlasting:

Nu we het over Aziaten hebben kunnen we gelijk eens naar onze Japanse vrienden kijken die het gepresteerd hebben om hun toiletten met Bluetooth technologie uit te rusten. Via de “My Satis” app op de smartphone kan je toegang krijgen tot het toilet (Code 0000) en kan je verschillende functies van het toilet activeren. Nu blijkt echter dat deze Bluetooth toiletten erg populair zijn geworden bij hackers. Onschuldige Japanners die gemoedelijk hun grote boodschap doen worden gebombardeerd door de bidet- en droogfuncties die hackers via Bluetooth in werking stellen. Zeer veel toiletbezoekers hebben in overhaast het gehackte toilet, met de broek op hun knieën, moeten verlaten.

Te kijk gezet door een smartphone:

En omdat we het toch over het openbare toilet hebben, maken we gelijk een uitstapje naar een 69-jarige potloodventer uit Den Bosch. De man, zich volledig onbewust van wat de mobiele technologie ons allemaal te bieden heeft, maakte regelmatig uitstapjes naar het stadspark waar hij zijn nogal geschrompelde edele deel aan kleine kinderen liet zien. Een ouder van een lastig gevallen kind had onopgemerkt een foto van deze bejaarde exhibitionist en aan de politie toegezonden. Een agent herkende de potloodventer (Of herkende die agent iets anders?) waarop de man in de boeien werd geslagen. Zo zie je maar dat die moderne mobiele technologie ons soms flink voor paal kan zetten!

Steel nooit een smartphone van iemand die slimmer is dan jij:

Nu we het toch over criminelen hebben, gaan we gelijk naar Dubai waar onze grote vriend en smartphonedief Hafid woont. Tijdens zijn vakantie op Ibiza heeft hij namelijk proletarisch de hand weten te leggen op een smartphone van een Duitse toerist. Wat Hafid echter niet weet is dat de smartphone een automatische Dropbox uploadfunctie heeft waarmee genomen foto’s direct worden geupload naar het internet. Hafid was erg in zijn nopjes met zijn laatste aanwinst en fotografeerde, nadat hij weer thuis was aangekomen, er lustig op los. Hij fotografeerde zichzelf op allerlei leuke plekjes in Dubai en maakte foto’s van zijn rommelige appartement. De Duitse toerist, die de foto’s in haar Dropbox kreeg, was niet geamuseerd en plaatst deze, voorzien van snedig commentaar, op internet. Inmiddels begint Hafid wel erg populair te worden onder de bezoekers van de website en…….. de politie!

Mobiele telefoon fataal voor inbreker:

Een 25 jarige inbreker werd op heterdaad betrapt toen hij op het punt stond om het huis waar hij ingebroken had te verlaten. Gepakt en gezakt met alle technologische snufjes als buit stond hij achter de voordeur toen de bewoners net naar binnen stapten. Hij vluchtte het tegenover gelegen park in met de hoop te ontkomen en zo zijn buit veilig te stellen. Helaas voor hem, wist de politie zijn locatie snel te bepalen door gebruik te maken van de gestolen smartphone die nog steeds aan stond. De inbreker werd snel ingerekend en de bewoner werd herenigd met zijn smartphone en andere technische snufjes.

Bij Facebook mediteren ze niet meer:

Omdat we het nu toch hebben over de sociale media, wippen we gelijk even bij Facebook langs. Het blijkt namelijk dat Facebook een yogaleraar heeft ontslagen omdat ze iemand wees op een telefoonverbod tijdens haar lessen. Foute boel natuurlijk, je gaat toch ook bij een broodfabriek iemand verbieden om zijn meegebrachte boterhammetje op te eten? Het schijnt dat het al een tijdje niet lekker liep tussen de yogaleraar en het sociale netwerk, voor Facebook de reden om de yogaleraar meer ruimte en tijd te bieden om te mediteren. Naar verluidt is Facebook nu bezig met de ontwikkeling van een yoga-app om de opengevallen positie van de yogaleraar weer in te vullen.

Geplet door een smartphone:

Dat grote bedrijven de kleine burger onder flinke druk kan zetten is bekend. Soms gaat het zover dat de kleine man, onder de enorme druk, bezwijkt en overlijdt. Een 56 jarige man uit het Amerikaanse Palatine had namelijk per ongeluk zijn smartphone weggegooid. De man besloot de vuilcontainer onder het appartementencomplex te doorzoeken in de ijdele hoop zijn toestel weer terug te vinden. Helaas werd hij midden in zijn zoektocht verrast door de vuilnispers die in werking werd gesteld waardoor de man ernstige verwondingen opliep en zelfs hieraan overleed.

Zo zie je maar dat de smartphone niet alleen positieve dingen met zich meebrengt. Als goudeerlijke inbreker kan je deze technologische gadget zelfs het beste negeren. Ben je toch van plan om van de diefstal van smartphones rond te kunnen komen, dan verdient het de aanbeveling om eerst maar eens alle gebruiksaanwijzingen in jouw koppie te stampen!

Bron: Belkostenwijzer

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie