07 maart 2013 Ook de Galaxy S3 heeft een bug in het vergrendelscherm

7 maart 2013

Het schijnt dat de belangrijkste producenten van smartphones zoals Samsung en Apple een chronisch probleem hebben met de beveiliging van de smartphone. Deze week bleek dat de Samsung Galaxy S3, evenals de iPhone met iOS 6, een bug heeft waarmee men de beveiliging van het vergrendelscherm kan omzeilen. We gebruiken het vergrendelscherm met een duidelijke reden: Het beschermen van onze persoonlijke gegevens en het voorkomen dat anderen met jouw smartphone misbruiken.

De gevonden bug staat het toe om het vergrendelscherm van de Galaxy S3 te ontgrendelend zonder dat men een wachtwoord nodig heeft. De truc is lijkt betrekkelijk eenvoudig. Start een noodoproep terwijl het toestel vergrendeld is en ga van hieruit naar het menu met de ICE contacten. Hierna moet je even snel handelen. Vanuit het menu met ICE contacten druk je de “home”-toets in gevolgd door de “Power”-knop. Als je na deze handeling nog eenmaal op de “Power”-knop drukt, moet het startscherm verschijnen. Sterker nog: Het vergrendelingsscherm blijft afwezig totdat de smartphone geheel opnieuw wordt opgestart. Deze bug is met veel moeite aangetoond met een Galaxy S3 waarop Android 4.1.2 Jelly Bean was geïnstalleerd. Ondanks meerdere verwoede pogingen werkte deze truc niet op een Galaxy S3 met Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.

Samsung is zich goed bewust van het bestaan van deze bug en heeft aangekondigd dat zij hard aan het werk zijn aan een oplossing voor deze bug . Tot het moment dat Samsung met een patch komt lijkt het ons verstandig dat je jouw Galaxy S3 met Android 4.1.2 Jelly Bean verborgen houdt voor nieuwsgierige individuen.

Bron: The Verge, Engadget, SecLists en AskMeFast

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie