07 februari 2013 Apple lanceert mogelijk een 5 inch iPhone met de naam “iPhablet”

7 februari 2013

De lancering van de iPhone 5 met een 4 inch scherm was al een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de iPhone 4 / 4S die een 3,5 inch scherm heeft. Omdat bijvoorbeeld navigatie, SMS’en, multimedia en internet steeds belangrijker worden ten opzichte van het voeren van telefoongesprekken stijgt de vraag naar de smartphone met een groter scherm. Omdat deze Phablets steeds populairder worden in de mobiele telecom markt verwachten markt analisten dat Apple dit jaar een iPhone met een 5 inch scherm met de naam iPhablet zal gaan lanceren. Hierdoor wordt verwacht dat de groei voor de smartphones met een scherm van 5 inch+ groter zal zijn dan die van de totale markt. Volgens verschillende prognoses wordt in 2015 een omzet van meer dan 230 miljoen Phablets verwacht ten opzichte van de “schamele” 27 miljoen Phablets die verkocht zijn in 2012.

Eerdere geruchten hadden al aangegeven dat Apple voor de zomer de iPhone 5S (iPhone 6?) samen met de “low-budget” iPhone Mini zal gaan lanceren. De iPhone 5S zal Apple’s marktpositie in het hogere segment een boost moeten geven, terwijl de iPhone Mini een marktpositie in het midden segment voor Apple moet garanderen. Hierbij kijkt Apple natuurlijk naar zijn grote concurrent Samsung die in alle marktsegmenten sterk vertegenwoordigd is.

De verwachting is dat Apple in het eerste kwartaal van 2013 aanzienlijk veel marktterrein zal verliezen omdat het bedrijf met de iPhone alleen in het hogere segment gepositioneerd is. Apple zal voornamelijk marktaandeel moeten afstaan aan Samsung (Android) en de grotere Chinese producenten Huawei en ZTE. Hiernaast zullen de nieuwe besturingssystemen zoals Blackberry 10 en Windows Phone 8 ook knabbelen aan het marktaandeel van Apple. Hoog tijd voor Apple om nieuwe indrukwekkende toestellen in de markt te brengen die de marktpositie van het bedrijf kunnen versterken.

Bron: Apple, Forbes, Digitimes, IDG, International Business Times en Morgan Stanley

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie