25 maart 2013 Tegen eind 2014 zullen wereldwijd 220 miljoen mobiele gebruikers een abonnement op het 4G LTE hebben

25 maart 2013

Met de komst van het supersnelle 4G LTE netwerk lijkt de markt voor mobiel internet een vlucht te nemen. Volgens een raport van Juniper Research zullen tegen eind 2014 wereldwijd circa 220 miljoen abonnementhouders gebruik maken van het 4G LTE netwerk.  De komende twee jaar zullen de gebruikers in een versneld tempo een 4G LTE abonnement afsluiten bij hun mobiele provider, waardoor het huidige aantal van 105 miljoen gebruikers in de komende 18 maanden met 110 procent zal toenemen.

2012 was het jaar dat 4G LTE echt doorbrak in de markt voor mobiele telecommunicatie. Nadat eerst een aantal test netwerken waren uitgerold zien we dat de uitrol van het 4G LTE netwerk steeds meer momentum oppakt. Ondanks het feit dat het supersnelle 4G netwerk alleen op geselecteerde geografische gebieden wordt uitgerold, zien we dat het aantal 4G LTE abonnementhouders gestaagd stijgt. Hiernaast zien we ook dat de producenten van mobiel apparatuur de 4G technologie nu als standaard in de notebooks, smartphones en tablets heeft geïntegreerd. En als je nu eenmaal een smartphone of tablet hebt die het 4G LTE netwerk ondersteund, wil je ook gebruik maken van de mogelijkheden die een dergelijk netwerk met zich meebrengt. Als je hierbij ook nog het geringe prijsverschil tussen de 3G en 4G abonnement meerekent, is een dergelijke overstap snel gemaakt.

De uitrol van het 4G netwerk in Nederland gaat gestaagd door. Een week geleden maakte de KPN bekend dat de regio Den Haag nu ook beschikt over dit supersnelle netwerk. Hiernaast sleutelt de KPN ook hard aan de kwaliteit van dit netwerk omdat er nog verschillende “kinderziektes” aanwezig zijn. Zo blijkt dat de snelheid van dit netwerk nogal eens sterk fluctueert. De KPN heeft ook bekend gemaakt dat zij geen dekking op de 1800MHz band zullen bieden om zo de iPhone 5 te ondersteunen. De KPN streeft er naar om voor het einde van dit jaar het 4G netwerk dekkend te maken voor twee-derde van haar abonnementhouders. Op dit moment kan ongeveer een kwart van de KPN abonnementhouder gebruik maken van het 4G netwerk. Om deze reden adviseert het bedrijf haar klanten rekening te houden met 4G ondersteuning bij de aanschaf van een nieuw toestel.

Meer info over 4G in Nederland

Bron: Juniper Research, Digitimes, KPN, Opta en The Financial Times

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie