05 maart 2013 Microsoft bevestigt geheugen capaciteit problemen met Windows Phone 8

5 maart 2013

Als je de gelukkige bezitter van een smartphone met het Windows Phone 8 besturingssysteem bent, heb je misschien gemerkt dat een deel van de opslagcapaciteit wordt verbruikt door een mysterieuze applicatie. In het systeem staat slechts vermeld dat een applicatie uit de categorie “Overige” dit stukje geheugen in beslag neemt. Deze bug kan het totale gebruikers geheugen consumeren waardoor het niet meer mogelijk wordt om te downloaden of foto’s te maken. Verschillende Windows Phone 8 gebruikers hebben getracht om deze mysterieuze applicatie te traceren om zo over meer geheugen de beschikking te hebben. Na dit probleem aan Microsoft te hebben voorgelegd heeft het bedrijf beloofd deze bug met de volgende update op te lossen. Wel heeft Microsoft nu het advies gegeven om de Skydrive auto-upload uit te zetten.

Op internet is duidelijk dat verschillende gebruikers via message-boards en sociale media op zoek zijn naar een oplossing voor dit probleem. Andere gebruikers melden dat na twee maanden meer dan 5Gb aan geheugen wordt geconsumeerd door de categorie overige. In sommige commentaren wordt gemeld dat “Shrink Storage”, een gratis app uit de Windows Phone Store, kan helpen om geheugen vrij te maken uit de categorie “Overige”. In de Windows Phone Store wordt kort en bondig beschreven hoe je deze applicatie moet gebruiken. De ontwikkelaar van deze app kan natuurlijk geen garantie geven dat er werkelijk geheugen wordt vrijgemaakt. Afhankelijk van het type smartphone kunnen de resultaten ook sterk verschillen. Gelukkig zijn de resultaten in de meeste gevallen zeer positief.

Als je wil controleren welke applicaties intern geheugen consumeren kan je via dat via het menu instellingen en systeem doen. De “Shrink Storage” applicatie kan je hier downloaden.

Bron: Microsoft, Reddit, Techradar, Rethink Wireless en Inooz

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie