04 maart 2013 17 verborgen Samsung Galaxy SIII functies

4 maart 2013

De Samsung Galaxy SIII bevat verborgen apps die een uitstekende extra functionaliteit aan de gebruiker bieden. Sommige van deze premium apps zijn verborgen in de menu’s en instellingen van het toestel. Wij geven je hier een handleiding om meer uit jouw Galaxy SIII te halen zonder geld aan apps en accessoires uit te geven.

1. Opstart menu:
De Galaxy SIII beschikt over een handig opstart menu waarmee een eenvoudiger start scherm wordt geboden. Met dit eenvoudige opstartscherm kunnen gebruikers direct de smartphone instellingen en de veelgebruikte apps direct openen.

2. Langdurig inschakelen van het scherm:
De Galaxy SIII kan “aanvoelen” wanneer je naar het scherm kijkt en kan het scherm actief houden, zelfs als je het scherm niet aanraakt. Dit is erg handig bij het lezen van langere nieuwsberichten, het volgen van een WhatsApp groep discussie of het delen van foto’s.

3. Snelle cameratoegang:
Misschien wil je dat de camera snel beschikbaar is zodat je de meest leuke momenten kan vastleggen. De Galaxy SIII heeft een instelling waarbij de camera geactiveerd wordt als je jouw vinger op het scherm houdt terwijl je het toestel draait.

4. Dubbelklik naar begin:
Ben je het ook zat om telkens weer helemaal terug te moeten scrollen naar het begin in de maillijst en andere berichten apps? Via de instellingen kan je de Galaxy SIII zo instellen dat je met een dubbele tip aan de bovenzijde van het scherm direct naar het begin van jouw maillijst of berichtenlijst gaat.

5. Bel direct functie:
Gebruikers die veel contacten bellen naar aanleiding van ontvangen berichten kunnen de “Bel direct” functie inschakelen. Met deze handige functie wordt de verzender direct gebeld als je het toestel, met het betreffende bericht op het scherm, tegen jouw oor houdt.

6. Facebook vergrendelscherm:
Ondanks dat de Galaxy SIII geen widgets op het vergrendelscherm toestaat, kunnen gebruikers wel Facebook meldingen op dit scherm weergeven. Erg handig als je op de hoogte wil blijven van het wel en wee van jouw vrienden.

7. Energie bespaarfunctie:
De Galaxy SIII heeft een energie bespaarfunctie waarmee de gebruikersduur van de batterij aanzienlijk verlengd kan worden. Met deze functie worden de energie consumptie van de processor, het scherm en de zenders (Radio, Bluetooth en Wi-Fi) automatisch geregeld.

8. Google Now:
De Galaxy SIII bevat de “Google Now” applicatie, de equivalent van het bekendere Siri, die als persoonlijke assistent fungeert. Houdt de Menu toets op de Galaxy SIII een seconde ingedrukt en “Google Now” start direct op met informatie over het weer, het verkeer, jouw sportuitslagen en veel meer.

9. Data verbruiksmonitor:
Iedereen heeft te maken met een maximum aan beschikbare data binnen het abonnement. Overschrijden van deze databundel kan soms tot aanzienlijke kosten leiden. De Galaxy SIII bevat een datamonitor die exact bij houdt hoeveel data je hebt geconsumeerd en biedt hiernaast een “Data verbruiks alarm” en een Data Afsluit Limiet”. Deze app kan natuurlijk iets afwijken ten opzichte van de provider gegevens, maar is een uitstekend stuk gereedschap om jouw datagebruik onder controle te houden.

10. Overzicht actieve apps:
Als je de “Home”-toets een seconde ingedrukt houdt verschijnen de iconen van de actieve apps in beeld. Ga naar de actieve app door op het icoon te tikken, of sluit de actieve app af door het naar rechts te vegen.

11. Batterij Status:
Sommige gebruikers hebben een voorkeur voor de batterij status in percentage in plaats van het batterij icoontje rechtsboven in het scherm. De Galaxy SIII heeft een app die de batterij status in percentage weergeeft in de topbalk.

12. Gesprek beëindigen met de “Aan/Uit”-toets:
Als je een telefoongesprek snel wil beëindigen, biedt de Galaxy SIII de mogelijkheid om een gesprek met de “Aan/Uit”-toets af te sluiten. Met deze instelling kan je een gesprek beëindigen met de “Aan/Uit”-toets aan de rechterzijde van het toestel.

13. Stemherkenning:
Een erg gave functie is de mogelijkheid om de Galaxy SIII met jouw stem aan te sturen. Als het toestel vergrendeld is kunnen gebruikers diverse aanpasbare commando’s gebruiken die het toestel kunnen ontgrendelen.

14. Snel bestanden delen:
De Galaxy SIII heeft NFC en S-Beam, twee applicaties die het gemakkelijk maken om bestanden tussen twee toestellen snel uit te wisselen. Zelfs grotere bestanden kunnen snel en eenvoudig worden gedeeld zonder de noodzaak om de toestellen te koppelen of een e-mail te verzenden.

15. Demp een gesprek door de telefoon om te draaien:
Gebruikers kunnen een gesprek dempen of het afspelen van muziek pauzeren door de telefoon simpel om te draaien. Erg handig als je even gestoord wordt of als je snel even iets anders moet doen.

16. Neem een screenshot:
Je kan snel en eenvoudig een screenshot maken door jouw handpalm van rechts naar links over het scherm te vegen.

17. Schud om een nummer te bellen:
Ben je aan het surfen op het internet, speel je een spelletje of bekijk je een video? Door de telefoon te schudden wordt direct het oproepscherm geactiveerd.

Hoe activeer ik deze functies:

Functie: Opdracht:
Opstart menu Instellingen -> Startscherm -> Start Mode -> Toepassen
Langdurig scherm Instellingen -> Scherm -> Smart Stay
Snelle Camera toegang Instellingen -> Vergrendelscherm -> Opties -> Camera Quick Access
Dubbelklik naar begin Instellingen -> Motion -> Double tap to top
Bel direct functie Instellingen -> Motion -> Direct bellen
Facebook vergrendelscherm Instellingen -> Vergrendelscherm -> Opties -> Information Ticker
Eergie bespaarfuctie Instellingen -> Eergie Bespaar Functie -> Inschakelen
Google Now Houdt de menu-toets een seconde ingedrukt
Data verbruiksmonitor Instellingen -> Dataverbruik -> Activeer
Overzicht Actieve Apps Houdt de home-toets een seconde ingedrukt
Batterij Status Instellingen -> Scherm -> Geef batterij percentage weer
Gesprek “Aan/Uit”-toets Instellingen -> Toegang -> Aan/Uit-toets om gesprek te beëindigen
Stemherkenning Instellingen -> Vergrendelscherm -> Ontwaken -> Commando’s
Snel bestanden delen Instellingen -> Meer instellingen -> Schakel NFC en S-Beam in
Gesprek dempen Instellingen -> Motion -> Omdraaien voor Mute/Pauze
Screenshot Instellingen -> Motion -> Activeer Sensor
Activeren oproepscherm Schud het toestel

Bron: YouTube, Adroid Central, GottaBeMobile en SiliconIndia

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie