05 december 2012 Apple deelt lakens uit aan bij telecom providers

05 december 2012

Dat Apple een bedrijf is dat veel prestige heeft verworven en veel invloed heeft, was al langer bekend. Maar er gaan geruchten rond dat Apple ondertussen zoveel invloed heeft, dat telecom providers aan de wensen van Apple moeten voldoen en niet andersom. Doorgaans bepalen namelijk de telecom providers welke merken en welke toestellen zij aanbieden aan hun klanten.

Maar volgens het Zwitserse SwissCom ligt dat met Apple anders. SwissCom heeft namelijk onlangs de voorbereidingen omtrent haar 4G netwerk afgerond en het 4G netwerk is inmiddels in de lucht. Apple wilde echter dit nieuwe 4G netwerk testen en er is de mogelijkheid dat na het testen van het netwerk besloten wordt om een update voor de iPhones beschikbaar te stellen. In deze update wordt echter de 4G mogelijkheid uitgeschakeld.

Volgens de geruchten wilt Apple voorkomen dat de iPhone een slechte reputatie krijgt. Als Apple van mening is dat het 4G netwerk van de telecom provider niet stabiel of snel genoeg is, dan is Apple bang dat klanten denken dat dit aan de iPhone ligt. Het is een beetje hetzelfde verhaal met Ferrari. Er gaat het gerucht rond dat Ferrari’s in beslag genomen wordt als blijkt dat de gebruiker er niet hard genoeg er in rijdt. Ferrari’s horen nou eenmaal snelle en blitse bolides te zijn.

Deze geruchten gingen eerder rond maar SwissCom is de eerste provider die daadwerkelijk toegeeft dat een dergelijke 4G test ook echt bestaat. Ook de gevolgen worden door SwissCom bevestigd. Daarmee lijkt het erop dat de providers naar de pijpen van Apple moeten dansen om een iPhone te mogen verkopen in plaats dat Apple moeite moet doen om de iPhone te kunnen verkopen aan de providers.

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie