27 november 2012 Rol BlackBerry markt mobiele telefonie nog niet uitgespeeld

27 november 2012

De BlackBerry, jarenlang één van de top merken uit de wereld van de mobiele telefonie, is de laatste twee jaar bezig met het sterven van een stille dood. De laatste BlackBerry toestellen weten de consument niet te boeien en het toestel is inmiddels ook uit de gratie gevallen in de zakenwereld.

Toch is het nog niet einde verhaal voor de BlackBerry.De nieuwe reeks BlackBerry toestellen komen er aan en deze toestellen zijn radicaal veranderd tegenover de oudere modellen. Zo zullen de BlackBerry 10 toestellen op een compleet vernieuwd besturingssysteem draaien en is ook de BlackBerry overgestapt naar een touchscreen interface. Er zullen overigens ook varianten met een QWERTY toetsenbord uitgebracht worden voor gebruikers die de mogelijkheid wensen om terug te kunnen vallen op een fysiek toetsenbord.

De nieuwe BlackBerry 10 toestellen liggen op schema voor hun presentatie die gepland is op 30 Januari 2013. Het is niet bekend of de BlackBerry toestellen dan ook meteen te koop zullen zijn. Waarschijnlijk zal het een aantal weken duren voordat deze toestellen in de Benelux verkrijgbaar zijn. Er zullen op deze datum twee BlackBerry 10 toestellen worden gepresenteerd maar binnen de BlackBerry 10 reeks zullen er talloze toestellen op de markt komen.

De eerste gebruikerservaringen met de BlackBerry 10 toestellen zijn overigens erg positief. Zowel developers als telecom providers wereldwijd zijn erg te spreken over het nieuwe systeem. Ook de financiële verwachtingen van Research in Motion, het bedrijf achter de BlackBerry, maken voor het eerst in maanden een opmars. De vraag is echter of de BlackBerry 10 de oplopende verwachtingen kan waarmaken.

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie