19 november 2013 4G internet

19 november 2013


4G internet is al sinds februari 2013 geïntroduceerd in Nederland. Wanneer je er naar op zoek bent zie je al veel abonnementen voorbij komen die 4G ondersteunen. Maar weet je precies hoe het in elkaar zit?. Daarom hebben wij een pagina gemaakt die antwoord geven op veel gestelde vragen.

KPN is als eerste begonnen met het uitrollen van 4G. Dit hebben ze zo snel mogelijk willen doen, en je ziet dat de uitkomst er al is. Heel veel klanten van KPN en Hi kunnen gebruik maken van het 4G netwerk. Snelheden kunnen zelfs oplopen tot 50Mbps. Dit is heel snel, maar wel allemaal theoretisch. Ongeveer kan je in de praktijk tussen de 10 – 20MBps halen. Dit is erg snel ten opzichte van de snelheden die wij hiervoor kregen van de providers.

In augustus 2013 is ook Vodafone live gegaan met 4G internet. Het is nu te krijgen in de grote steden zoals Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Maastricht. In de regio van deze steden heb je ook goed kans om 4G te ontvangen. Vodafone wilt per april 2015 een landelijke 4G dekking bieden voor al hun klanten.

T-Mobile is begonnen met het uitrollen van het 4G netwerk in Nederland. T-Mobile is live gegaan in november 2013. Dit is dus  recentelijk geweest. Er verschijnen nu al filmpjes en foto’s op het internet met de snelheid verschillen. Natuurlijk heeft dit met allemaal factoren te maken.

Één van die factoren is bijvoorbeeld hoe ver sta je van de mast af waar je op dat moment bent aangemeld, en hoeveel gebruikers zijn er op diezelfde mast aan het internetten. Daaraan kan dus zeker een verschil zitten. Ben jij bijvoorbeeld als enige op deze mast? Dan kan je veel sneller en stabieler internet hebben dan wanneer er 100 mensen gebruik maken van dezelfde mast. Daar zit een werkelijk verschil in!

Klik op de volgende link om meer informatie te krijgen over 4G internet:

4G internet in Nederland

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie