04 juli 2013 Ruil jouw oude mobieltje in voor kortingen en het goede doel

4 juli 2013

De Nederlandse telecom retailers zijn de “De Nationale Retourweken” actie opgestart waarbij iedereen zijn oude mobieltje kan inleveren. Deze oude mobieltjes worden hierna centraal verzameld en gaan het recyclingproces in. De kostbare componenten en de schaarse grondstoffen worden herwonnen en kunnen weer worden hergebruikt. Dit proces is goed voor het milieu en levert ook nog eens geld op dat gedeeltelijk aan goede doelen zoals Stichting KiKa of Warchild wordt besteedt. Een oud mobieltje levert hierbij, ook als het defect is, ongeveer € 1,50 op dat aan het goede doel wordt geschonken.

De actie “De Nationale Retourweken” loopt nog tot en met 15 juli aanstaande waarbij op ruim duizend verkooppunten de oude mobieltjes kunnen worden ingeruild. De deelnemende retailers zijn KPN, T-Mobile, Vodafone, de Belcompany, het Phone House, het GSMLoket en Hi. Elke deelnemende winkelier heeft hierbij wel zijn eigen actie waarbij bijvoorbeeld hoge inruilkortingen worden gegeven op de aanschaf van een smartphone of een abonnement. De meer recentere modellen kunnen trouwens worden ingeruild voor een retourbedrag dat op de bankrekening wordt gestoord. Het berekenen van de inruilwaarde kan op de website van bijvoorbeeld de Phone House vooraf plaatsvinden.

Een overzicht van alle deelnemende winkeliers en hun individuele acties is te vinden op de website van de organisator van deze actie, het telecomvakblad Connexie Magazine.

In Nederland worden jaarlijks meer dan 5 miljoen mobiele telefoons en smartphones verkocht waarvan er uiteindelijk meer dan 4 miljoen, na hun gebruiksperiode, in de keukenla belanden. Bij de verschillende inruilacties komen er “slechts” een kleine 800.000 oude mobieltjes retour. Als men een rekensom maakt vanaf het begin van het GSM netwerk in 1994, kan men concluderen dat er in de Nederlandse huishoudens nog ongeveer 30 miljoen oude mobieltjes rondzweven.

Bron: nationaleretourweken.nl, KPN, T-Mobile, Vodafone, Belcompany, Phone House, GSMLoket en Hi

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie