03 april 2013 T-Mobile maakt 4G beschikbaar voor alle klanten

3 april 2013

T-Mobile zal later dit jaar, zonder bijkomende kosten of een duurder abonnement, het 4G netwerk in beperkte vorm beschikbaar stellen aan al haar abonnementhouders. Dit heeft de telecomprovider in een persbericht van woensdag 3 april bekend gemaakt. T-Mobile wil namelijk dat al haar klanten kunnen profiteren van het snellere 4G netwerk. Het bedrijf stelt het 4G netwerk beschikbaar voor alle klanten, zowel prepaid als in abonnementsvorm, die momenteel gebruik maken van het bestaande 3G netwerk. Door het aanbieden van het 4G netwerk biedt T-Mobile een stabieler mobiel internet met hogere snelheden en een betere dekking. Om alle klanten gebruik te laten maken van het 4G netwerk wordt de maximale snelheid wel beperkt. Klanten die maximaal willen profiteren van het 4G netwerk moeten hun abonnement aanpassen of vernieuwen.

Op de 4G frequentieveiling van december 2012 heeft T-Mobile voor een totaal van bijna 911 miljoen Euro 15 licenties in de verschillende frequentiebanden kunnen bemachtigen. Binnen dit pakket van 15 licenties heeft T-Mobile zes blokken op de 1.800 MHz band, de band waar de iPhone 5 wel mee werkt als het gaat om de 4G. Hiernaast heeft het bedrijf ook de beschikking drie licenties op de 900 MHz band en vijf licenties o[ de 2.600 MHz band.

Het 4G netwerk van T-Mobile zal vanaf het najaar in fases beschikbaar komen en is een onderdeel van het netwerkprogramma “Samen meer bereiken”. Door het uitrollen van het 4G netwerk op onder andere de 1.800 MHz band is dit snelle netwerk ook direct beschikbaar voor alle smartphones en tablets met 4G ondersteuning; dus ook de iPhone 5, de iPad 4, de iPad Mini en de BlackBerry Z10. Een ander onderdeel van het “Samen meer bereiken” programma is het doorvoeren van kwaliteitsverbetering van het bestaande 3G netwerk.

Bekijk ook onze uitgebreide 4G informatie pagina op deze website

Bron: T-Mobile, Volkskrant, Elsevier en Tweakers

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie