02 april 2013 Vodafone biedt met het Red Plus abonnement onbeperkt bellen in het buitenland

02 april 2013

Vodafone gaat het Red abonnement assortiment uitbreiden met het Red Plus abonnement waarbij de gebruiker zonder bijkomende kosten de belminuten, sms’jes en databundel ook in het buitenland kan gebruiken. Het gaat hier om een nieuw abonnement die eerder al voor de zakelijke gebruikers beschikbaar was, maar nu ook voor de ‘gewone’ consument beschikbaar is.

Normaal moet de abonnementhouder roamingkosten betalen voor het gebruik van de mobiele diensten in het buitenland.  Deze roamingkosten worden normaal in rekening gebracht omdat men namelijk in het buitenland gebruik maakt van een netwerk van een andere provider. Kortweg betaal je huur om gebruik te kunnen maken van het netwerk van deze buitenlandse telecomprovider. Bij het Vodafone Red Plus abonnement, dat geldig is in alle 43 voordeellanden van Vodafone, worden dus geen roamingkosten in rekening gebracht. De voordeellanden van Vodafone staan garant voor dekking in heel Europa, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. De Europese landen zoals Bosnië en Herzegovina, Kosovo, Macedonië, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Servië, en Wit-Rusland zijn geen voordeellanden en vallen dus buiten dit abonnement.

Eerder bood Vodafone met de Red Business abonnementen de zakelijke gebruikers de mogelijkheid om vanuit de voordeellanden onbeperkt te kunnen bellen en sms’en. Het Red Business abonnement biedt onbeperkt bellen en sms’en met een databundel van 1 GB (Maximaal 28.8 Mbps) voor € 65,00 per maand en het Red Business Super abonnement biedt onbeperkt bellen en sms’en met een databundel van 4 GB (Maximaal 42 Mbps) voor € 79,00 per maand

De prijs van het Red Plus abonnement is helaas ook aan de hoge kant. Zo betaalt de consument voor het Sim-only abonnement € 72,00 per maand. Voor dit bedrag kan men wel onbeperkt bellen en SMS’en en heeft men de beschikking over een databundel van 1 GB. Een Red Plus abonnement met een toestel uit de B-categorie (Bijvoorbeeld de iPhone 4 en de Galaxy S III Mini) gaat € 82,00 per mand kosten. Vodafone heeft aangekondigd dat het Red Plus abonnement vanaf 15 april online en in de Vodafone en BelCompany-winkels beschikbaar zal zijn.

Meer informatie over Vodafone RED

Bron: Vodafone, Nu, Webwereld, Tweakers, Telecompaper en de Telegraaf

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie