Home / Algemeen Telecom Nieuws / 01 maart 2013 Ook Vodafone stapt af van de toestelsubsidie

01 maart 2013 Ook Vodafone stapt af van de toestelsubsidie

1 maart 2013

Zoals we in een eerder nieuwsbericht al hebben gemeld lanceert Vodafone per 4 maart de nieuwe Vodafone “Red” abonnementen. Een belangrijk onderdeel van deze nieuwe abonnementen is de financiering van het toestel.

Vodafone biedt zijn abonneehouders de mogelijkheid om een toestel op afbetaling te kopen waarbij de gebruiker direct eigenaar van het toestel wordt. Hiernaast biedt Vodafone bij de “Red” abonnementen gratis de Vervangend Toestel Service. Abonneehouders van de BSW abonnementen kunnen deze service afsluiten voor € 2.50 per maand. Ook biedt Vodafone hiernaast de mogelijkheid om het toestel te verzekeren. Deze toestelverzekering wordt in twee varianten aangeboden: De Basis verzekering (€ 5.50 tot € 10.50 per maand) en de Top verzekering (€ 10,00 tot € 15.00 per maand). De Top verzekering biedt verdere uitbreiding en geeft dekking bij verlies en andere soorten diefstal.

Deze financieringsconstructie van Vodafone heeft veel overeenkomsten met de Mobiele instap abonnementen van de KPN. De KPN zorgde echter, omdat de gebruiker geen eigenaar wordt van het toestel, voor veel discussie over deze manier van financieren. Ook is het onduidelijk hoeveel de gebruiker, bij het aflopen van het abonnement, moet betalen om eigenaar te worden van het toestel. Een ander punt van discussie is de afhandeling en verantwoordelijkheden als er schade aan het toestel is. Vodafone heeft deze discussie afgedekt met de Vervangend Toestel Service en de additionele toestelverzekering.

Door deze nieuwe aanpak van Vodafone hebben de grote drie providers nu elk een eigen strategie. De KPN werkt met een leaseconstructie, Vodafone met de financieringsconstructie en T-Mobile met de met toestelsubsidie. Hierbij is T-Mobile ook de enige provider in Nederland die de toestelsubsidie nog hanteert.

Bekijk hier ons Vodafone nieuwsbericht van 28 februari.

Voor meer informatie kan je onze speciale Vodafone “Red” pagina raadplegen!

Bron: Telecompaper, Vodafone, Opta en Belkostenwijzer

Over Gerard

Zie ook

Meer internetverbruik met Sonos en de Google Assistant

Het bedienen van Sonos wordt steeds gemakkelijker. Helemaal nu deze ook is samengevoegd met de …

Geef een reactie