01 maart 2013 KPN breidt het 4G assortiment uit met vier smartphones

1 maart 2013

Als je een 4G abonnement bij de KPN gaat afsluiten heb je vanaf nu de keuze tussen negen smartphones. De KPN heeft namelijk de HTC One 4G, de Samsung Galaxy Express 4G, de Sony Xperia Z 4G en de ZTE Grand Era LTE aan het assortiment toegevoegd. Deze vier toestellen werden de afgelopen week tijdens het Mobiel World Congress aan het grote publiek geïntroduceerd. Al deze toestellen zijn geschikt voor de 800 MHz frequentie die de KPN momenteel gebruikt om het 4G LTE netwerk uit te rollen. De Sony Xperia Z 4G zal vanaf komende maandag (4 maart) in de winkel liggen, gevolgd door de ZTE Grand Era LTE op 15 maart, de HTC One 4G op 25 maart en tot slot de Galaxy Express 4G die als laatste op 5 april in de winkel zal liggen.

Dit viertal smartphones is een aanvulling op het bestaande assortiment wat bestaat uit een vijftal 4G-geschikte toestellen. Naast de vier nieuwe 4G toestellen had de KPN al de Huawei Ascend P1, de Nokia Lumia 820 en 920 en de Samsung Galaxy Note en Samsung Galaxy S III in het assortiment. De iPhone 5, die de huidige 800 MHz 4G frequentie niet ondersteund, ontbreekt natuurlijk in het assortiment.

Om ook binnenshuis een goede 4G dekking te garanderen heeft de KPN bewust voor de 800 MHz frequentie gekozen. Hiernaast zal het bedrijf in de nabije toekomst ook een 4G LTE netwerk infrastructuur op de 1.800 MHz frequentie inrichten.

Begin februari introduceerde de KPN het snelle 4G LTE netwerk in het noordelijke deel van de Randstad en is nu druk bezig om dit netwerk in de rest van de Randstad uit te rollen. Het bedrijf streeft er naar om halverwege 2013 de helft van Nederland te voorzien van dit snelle mobiele netwerk. Uiteindelijk moet in de zomer van 2014 landelijke dekking bereikt worden.

Naast de KPN zijn er ook andere providers die in de nabije toekomst het snelle 4G mobiele internet aan hun abonneehouders gaan aanbieden. T-Mobile heeft aangekondigd dat zij in het najaar beginnen met de uitrol van hun 4G netwerk. Vodafone heeft de verwachting dat zij in de zomer op grote schaal 4G mobiel internet aan hun klanten kunnen gaan aanbieden. Tele2 zal in een later stadium bekend maken wanneer zij beginnen met de uitrol van de 4G infrastructuur.

Meer info over 4G in Nederland

Bron: KPN, Tweakers, Automatiseringsgids en Telecompaper

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie