Home / Algemeen Telecom Nieuws / Welke mobiele abonnementen zijn interessant met een BKR registratie?

Welke mobiele abonnementen zijn interessant met een BKR registratie?

Dat het economisch langzaam aan steeds beter gaat in Nederland blijkt wel uit het feit dat er steeds meer mensen gebruik maken van een lening terwijl het aantal wanbetalers geleidelijk aan afneemt. De stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) heeft bijna 11 miljoen Nederlanders in het Centraal Krediet Informatiesysteem opgenomen. Uit de kredietbarometer van het BKR blijkt dat bijna 700.000 mensen een betaalachterstand hebben op hun lening of abonnement. Echter gezien 2015, toen bijna 775.000 wanbetalers waren geregistreerd, is er een duidelijke afname in het aantal consumenten met een betaalachterstand. Helaas blijft de registratie van het BKR 5 jaar lang staan waardoor het moeilijk kan zijn om een mobiel abonnement af te sluiten. Heb je een BKR registratie, ga dan naar de website Telefoon.nl zodat je snel een abonnement vinden.

Positieve BKR registratie

Sinds 1 mei 2017 worden abonnementen, waarbij een smartphone van meer dan € 250,- wordt verstrekt, geregistreerd bij het BKR. Deze registratie alleen betrekking op hat afbetalen van de smartphone en niet op de maandelijkse kosten voor het abonnement. Indien je een dergelijk abonnement inclusief een ‘dure’ smartphone wil afsluiten, moet je een positieve BKR registratie te overleggen. Dus als je altijd trouw de hypotheek aflost of een lopende lening afbetaald, zal deze positieve registratie geen invloed hebben op de mogelijkheden om een mobiel abonnement inclusief smartphone af te sluiten. Wel dien je te beseffen dat een positieve BKR registratie invloed heeft op de hoogte van toekomstige leningen. Als uit de registratie blijkt dat je aan het kredietplafond zit, zal het moeilijk worden om een nieuw abonnement af te sluiten.

Negatieve BKR registratie

Zodra je echter een betaalachterstand hebt, kan een negatieve BKR registratie één van de gevolgen zijn. Na een periode vol herinneringen, aanmaningen en deurwaarders zal het onvermijdelijk worden om een negatieve BKR registratie te ontlopen. In dit geval zal de kredietverstrekker een melding van de betaalachterstand bij het BKR doen. Het gevolg is dat je dan een negatieve kredietregistratie krijgt die vijf jaar lang zichtbaar blijft. Deze negatieve BKR registratie heeft gevolgen voor het affluiten van toekomstige leningen en abonnementen. Als je een nieuw mobiel abonnement inclusief ‘dure’ smartphone wil afsluiten, dan zal het telecombedrijf (De kredietverstrekker) jouw gegevens bij het BKR controleren. Als dan blijkt dat je een negatieve BKR registratie hebt, moet het telecombedrijf dit de aanvraag voor dit abonnement weigeren. Het is dus van groot belang dat je de maandelijkse kosten voor het afbetalen van abonnementen en leningen op tijd betaald!

Abonnement zonder BKR check

Een negatieve BKR registratie heeft dus duidelijk invloed als je een mobiel abonnement inclusief een ‘dure’ smartphone wil afsluiten. Een BKR toetsing is niet nodig als je kiest voor een mobiel abonnement inclusief een smartphone die goedkoper is dan € 250,-. Hierbij moet je wel beseffen dat een telecombedrijf alsnog kan besluiten om een BKR toetsing uit te voeren. Als dan blijkt dat je een negatieve BKR registratie hebt, kan het telecombedrijf alsnog besluiten om dit abonnement te weigeren. Ook kan je kiezen voor een goed tweedehands toestel op bijvoorbeeld marktplaats in combinatie met een sim-only abonnement. In dit geval zal je weinig te vrezen hebben van een negatieve BKR registratie. Hoe dan ook, een negatieve BKR registratie betekend dat je een betaalachterstand hebt of had. Blijf daarom kritisch op het aangaan van nieuwe financiële verplichtingen!

Over Gerard

Zie ook

Zakelijk VoIP en Onbeperkt bellen

De voordelen van Zakelijk VoIP en onbeperkt bellen Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om te …

Geef een reactie