Het verschil tussen de Galaxy Note 7 en de Galaxy S7 edge

Samsung mag toch wel als de nieuwe trendsetter in de markt voor de smartphones worden gezien. Zeker als het aankomt op de snelheid waarmee het bedrijf nieuwe innovatieve technologieën in zijn smartphones inbouwt, onderscheid het bedrijf zich van de concurrenten. Sinds de lancering van de Samsung Galaxy S7 Edge, die het qua verkoopcijfers uitstekend doet, is het bedrijf dominerend in het topsegment van de smartphones. Bij de ontwikkeling van de Galaxy S7 Edge heeft het bedrijf veel van de technologie van de Galaxy Note serie gebruikt. Hierdoor hebben de Galaxy S7 Edge en de Galaxy Note 7 erg veel overeenkomsten. Natuurlijk zijn voor de S7 Edge aanzienlijk meer accessoires beschikbaar zoals een Samsung galaxy s7 edge hoesje, een LED View hoesje en een Keyboard hoesje. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze twee trendsettende toestellen?

Het scherm:

Beide toestellen zijn uitgerust met het zogenaamde “curved ‘Edge’ AMOLED display” waarbij het scherm van de Note 7 (5.7 inch, 2560 x 1440 pixels bij 518ppi) net iets groter is dan die van de S7 Edge (5.5 inch, 2560 x 1440 pixels bij 534ppi). Een klein verschil dat er eigenlijk weinig toe doet omdat beide schermen ongekende prestaties leveren.

Design en afmetingen:

Qua design vertonen beide toestellen grote overeenkomsten waarbij de verschillen meer cosmetisch zijn. Zowel de Note 7 als de S7 Edge zijn voorzien van een glazen achterzijde die op een aluminium frame is gemonteerd. Hierdoor is het mogelijk om beide toestellen draadloos op te laden. Ook voldoen beide toestellen aan de IP68 water resistentie norm waardoor zij bestand zijn tegen het onderdompelen in water. Ook qua afmetingen zijn de toestellen vergelijkbaar waarbij de Note 7 slechts enkele millimeters groter en enkele grammen zwaarder is dan zijn zusje.

Processor en geheugen:

Natuurlijk zullen beide toestellen niet voor elkaar onder doen als het gaat om prestaties. Beide zijn uitgerust met een Exynos 8890 2.3GHz Quad-core processor en een Mali-T880 MP12 650MHz grafische processor. Echter qua geheugen biedt de Note 7 (4GB ROM, 64GB RAM uitbreidbaar met maximaal 256GB) net iets meer dan de S7 Edge (4GB ROM, 32GB RAM uitbreidbaar met maximaal 256GB).

Connectiviteit en camera:

Ook op het gebied van connectiviteit hebben beide toestellen erg veel overeenkomsten. Beide toestellen ondersteunen 4G, Bluetooth (v4.2), WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) en NFC. Het enige verschil is de USB connector waarbij de Note 7 een USB-C v1.0 connector en de S7 Edge een Micro-USB connector bevat. Beide toestellen zijn uitgerust met een 12 megapixels camera aan de achterzijde en een 5 megapixels camera aan de voorzijde. Natuurlijk zijn deze camera’s voorzien van LED flash, Dual Pixels technologie en ondersteunen 4K video (1.080p).

Batterij:

Qua batterij is er een klein verschil tussen beide toestellen. De S7 Edge heeft met een 3.600 mAh batterij iets meer vermogen dan de Note 7 met een 3.500 mAh batterij. Echter door het iets grotere scherm en de meer uitgebreide functionaliteit zal de Note 7 meer vermogen verbruiken waardoor de gebruiksduur aanzienlijk korter is dan de S7 Edge. .

Software:

Beide toestellen zijn uitgerust met het Android 6 Marshmellow besturingssysteem die voorzien is van de TouchWiz interface. De Galaxy Note teostellen werden door Samsung ontwikkeld als een cross-over tussen de smartphones en de tablets. Hierdoor is de Note 7, ten opzichte van de S7 Edge, rijkelijk uitgerust met software. Vooral door het gebruik van de toch-pen biedt de Note 7 aanzienlijk meer functionaliteit dan de S7 Edge.

Over Gerard

Zie ook

Belangrijkste features van Samsung Galaxy S21

Samsung heeft aangekondigd dat er een nieuwe serie toestellen wordt ontwikkeld. Het gaat om de …

Geef een reactie