Zijn nep-opladers daadwerkelijk slecht voor je smartphone? Is dit waar?

 

Telefoons die ontploffen en telefoons die alleen nog maar een zwart scherm weergeven: het internet waarschuwt je voor het één na andere horrorscenario met je smartphone. Maar welke scenario’s zijn nou werkelijkheid en welke mythe? Simyo heeft het voor je uitgezocht.

  1. Kunnen smartphones ontploffen?

Helaas waar, smartphones kunnen ontploffen als gevolg van een oververhitte batterij. Smartphones kunnen erg warm raken als ze in de zon liggen en daarnaast intensief gebruikt worden. Door hoesjes kunnen telefoons de hitte niet goed kwijt. In de smartphone zit een sensor die waarschuwt als de processor te warm is en je de telefoon beter even niet kan gebruiken. Probeer dit te voorkomen.

  1. Zijn nep-opladers slecht voor je telefoon?

Niet waar. Er zijn verschillende opladers die prima te gebruiken zijn voor zowel iOS – als Android-telefoons. Dat de oplader nep is, hoeft niet slecht te zijn. Sommige kunnen schadelijk zijn, omdat ze overhit raken.

  1. Laad een smartphone sneller op in vliegtuigmodus?

Waar. Dit komt omdat je telefoon geen energie verspilt aan het opladen van nieuwe updates.

  1. Is het slecht voor je telefoon als je je telefoon gebruikt tijdens het opladen?

Niet waar. Je telefoon gebruiken tijdens het opladen is niet slecht voor je telefoon, maar je telefoon laadt er langzamer door op.

  1. Rijst gebruiken als je telefoon nat is geworden?

Waar. Om je telefoon te drogen na een onverhoopte duik, kun je de telefoon inderdaad in een handdoek, keukenpapier of rijst leggen. Is je telefoon in het water gevallen? Onderneem dan de volgende stappen:

  1. Schakel je telefoon zo snel mogelijk uit en als het mogelijk is verwijder losse onderdelen.
  2. Je telefoon drogen met hitte kan schade veroorzaken.
  3. Om het vocht weg te nemen uit de smartphone, leg de telefoon op keukenpapier, handdoek of in rijst. Zet de smartphone pas na minimaal 24 uur aan.

Dit zijn er pas 5. Er zijn nog veel meer feiten en fabels zoals kunnen smartphones niet onder kussens liggen tijdens het opladen of kan het magnetische veld van je smartphone kan je betaalpas beschadigen. Lees op het Simyo blog of waar is.

 

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie