De kwetsbare iPhone 8

Dezelfde dag dat de iPhone 8 werd in Nederland gelanceerd stond ik om 9 uur ‘s-ochtends al voor de deur van een bekende telecomwinkel. Natuurlijk was ik enorm trots dat ik dit prachtige juweeltje, na aanschaf, eindelijk tot mijn eigendom mocht rekenen. Echter de aanschaf van dit kostbare juweeltje stelde me voor een ander dringend probleem. Hoe kan ik mijn iPhone 8 beschermen zonder dat ik het prachtige ontwerp van deze smartphone verpest? Om mijn gemoedrust nog eens verder onder druk te zetten blijkt dat de voor en achterkant van de iPhone 8 van glas zijn. Dus voor een doemdenker zoals ik is het zeer waarschijnlijk dat deze glazen panelen zullen barsten wanneer ik dit technisch stukje vernuft uit mijn handen laat vallen. En om nog eens wat extra olie op het vuur te gooien maakte Apple ook bekend wat de kosten zijn als ik mijn iPhone 8 laat repareren! Er zat niet anders op dan direct op zoek te gaan naar de geschikte iPhone 8 Hoesjes die mijn kostbare juweeltje beschermen en mijn paniekaanvallen beheersbaar maken.

Duurzaam glas:

Met de lancering van de iPhone 8 en de iPhone 8 plus heeft Apple een belangrijke wijziging in het ontwerp van de iPhones aangebraacht. Waar alle voorgangers nog beschikten over een aluminium paneel aan de achterzijde, hebben de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus nu een glazen paneel aan de achterzijde. Door deze wijziging in het design van de iPhone heeft men nu de mogelijkheid om deze smartphone draadloos op te laden. Deze noodzakelijke wijziging in het design is een enorme technologische stap voorwaarts voor Apple, maar maakt de nieuwe generatie iPhones ook kwetsbaarder. Echter volgens Apple is het glas op deze nieuwe iPhones versterkt met een stalen en koperen structuur waardoor dit het meest duurzame glas is dat ooit voor een smartphone gemaakt is.

Valtesten:

Om te bewijzen dat het glas van de iPhone 8, iPhone 8 Plus en ook de iPhone X werkelijk duurzaam is, zijn er natuurlijk enkele testen uitgevoerd. In de eerste test liet men de iPhone 8 van een hoogte van 100cm op een betonnen vloer liet vallen. Het toestel viel op zijn metalen zijkant en landde toen met zijn glazen achterkant op de betonnen vloer. Zowel de metalen zijkant had een deukje en op de tegenovergestelde hoek van het glazen paneel aan de achterzijde waren twee barstjes in het glas waar te nemen. Bij de tweede test liet men de iPhone 8 van een hoogte van 150cm vallen. Ook hier viel de smartphone op zijn metalen zijkant en landde toen met het scherm op de betonnen vloer. Dit keer was het scherm volledig verbrijzeld waarbij kleine stukjes glas van het scherm loslieten. In de derde en laatste test liet men de iPhone 8 van een hoogte van 15 meter op een betonnen vloer vallen. Vrijwel elk voorwerp dat van die hoogte valt, zou in tientallen stukken uiteenvallen. En dat is precies wat er met de iPhone 8 gebeurde. De smartphone landde dit keer met de achterkant naar beneden op de betonnen vloer. Het glas van het paneel aan de achterzijde was volledig aan gruzelementen en zelfs de cameralens was gebarsten. De stukje glas vielen massaal van de iPhone 8 waardoor de binnenkant van de smartphone zichtbaar werd. Vreemd genoeg bleek het scherm nog steeds te werken maar was het totaal onleesbaar.

Bescherm jouw nieuwe iPhone!:

Volgens een verklaring van Apple is de nieuwe generatie iPhones ontworpen op basis van duurzaamheid. Het bedrijf voert zelf de strengste tests uit om de iPhones te toetsen aan het dagelijkse gebruik. Wat echter als een feit boven water blijft, is dat deze smartphone natuurlijk niet onverwoestbaar zijn. De eerder beschreven testen maakten dit duidelijk. De eerste en de tweede test hebben een sterke relatie met het dagelijks gebruik van de iPhone terwijl de derde test echt een extreme test is. In normaal dagelijks gebruik kan deze nieuwe generatie iPhones best een stootje hebben. Maar wie zich echt zorgen maakt over het laten vallen van zijn iPhone 8 kan beter een iPhone 8 hoesje aanschaffen. Er zijn vele prachtige hoesjes beschikbaar die jouw smartphone optimaal kunnen beschermen en zelf toegevoegde functionaliteit bieden. Denk hierbij aan de portemonneehoesjes, de batterij hoesjes en de vele andere functionele hoesjes!

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie