Krijgt de iPhone 8 deze 8 bijzondere nieuwe functies?

Apple zal in september de nieuwe iPhone 8 uitbrengen. Steeds meer iPhone 8 geruchten komen naar buiten. Tijd om acht functies te bespreken die de nieuwe iPhone misschien wel krijgt. Goed om te weten: deze functies zijn nog niet bevestigd door Apple. Het kan nog alle kanten op!

Randloos ontwerp met Super Amoled-scherm

De iPhone onderging de afgelopen tien jaar een aantal gedaanteverwisselingen. Toch zijn de eerste en laatste iPhone duidelijk familie van elkaar. Het uiterlijk van de iPhone 8 daarentegen… Deze telefoon is volgens uitgelekte foto’s radicaal anders. Uitgelekte foto’s van Twitteraar @evleaks wijzen erop dat de smartphone een randloos ontwerp krijgt. Hierbij loopt het scherm door tot de randen van het toestel. Ook zou Apple een andere schermtechnologie gebruiken: Super Amoled in de plaats van LCD. Het scherm wordt hierdoor waarschijnlijk helderder en kleurrijker.

Selfiecamera met gezichtsherkenning

Het randloze ontwerp brengt voor Apple een dilemma met zich mee. Want waar moet de startknop met vingerafdruksensor nu naartoe? De kans bestaat dat deze button naar de achterkant verplaatst. Toch wijzen de meeste geruchten erop dat de vingerafdruksensor verdwijnt. Ontgrendelen zou voortaan kunnen door middel van geavanceerde gezichtsherkenning. Apple heeft hiervoor een 3D-camera ontwikkeld die diepte kan zien.

Augmented Reality-mogelijkheden

Deze 3D-camera wordt een van dé beste iPhone 8 specs. De camera heeft twee lenzen en zowel aan de voor- als achterkant van de telefoon komt zo’n camera te zitten. Ter vergelijking: de iPhone 7 heeft geen enkele camera met een dubbele lens en de iPhone 7 Plus alleen aan de achterkant. De camera’s hebben trouwens meer in hun mars dan alleen gezichtsherkenning. Waarschijnlijk ondersteunen ze ook Augmented Reality, meldt MacRumors. Dit is een mix van Virtual Reality met de echte werkelijkheid. De iPhone 8 kan je straks bijvoorbeeld de naam van het gebouw vertellen waarop jij de 3D-camera richt.

Draadloos opladen

Sommige telefoons van andere fabrikanten kunnen het al: draadloos opladen. De batterij wordt dan opgeladen zonder dat je een kabeltje nodig hebt. Meerdere geruchten wijzen erop dat de iPhone 8 Apple’s eerste smartphone wordt die óók deze mogelijkheid heeft. Zoeken naar het kabeltje is dan niet meer nodig.

Uitgebreider controlecentrum

De nieuwe iPhone draait, geheel in lijn met de Apple-traditie, zo goed als zeker op de nieuwste iOS-versie. Apple werkt momenteel nog druk aan iOS 11, maar app-ontwikkelaars hebben al toegang tot deze versie. Dit geeft ons een mooi kijkje in nieuwe softwarefeatures voor de iPhone 8. Zo krijgt de telefoon een uitgebreider controlecentrum. Dit scherm zie je als je van onder het scherm naar boven veegt. Je kunt hier straks sowieso vijftien kleine apps openen, zoals je Alarm- of Rekenmachine-app. Het is aan jou welke snelkoppelingen je meteen wilt zien.

Meer meldingen in het notificatiecentrum

Apple neemt het notificatiecentrum van de iPhone in iOS 11 ook op de schop. Sterker nog: het wordt samengevoegd met het vergrendelscherm. Dit is dus het eerste dat je ziet als je jouw telefoon erbij pakt. Je opent zo bijvoorbeeld meteen het nieuwe WhatsApp-berichtje in de groeps-app van je vrienden.

Makkelijk bestanden uitwisselen tussen verschillende apps

Bestanden uitwisselen van de ene naar de andere app? Tot nu toe moet je dit met een iPhone op je computer via iTunes doen. Gedoe, natuurlijk. Gelukkig zit er in iOS 11 een app waarmee je je bestanden beheert. Hiermee verplaats je bestanden makkelijk en snel van de ene naar de andere app. Of naar de cloud. Net wat jij wilt!

Meer energiebesparende mogelijkheden voor de iPhone 8

De batterij van je smartphone; soms is ‘ie sneller leeg dan je dag voorbij gaat. iPhones hebben al een goede batterijbesparende modus. In iOS 11 wordt deze functie nog wat uitgebreider. Zo stopt het automatisch uploaden van bestanden via wifi naar de cloud als je batterij bijna leeg is. De iPhone 8 ‘hervat’ dan zijn werkzaamheden zodra ‘ie aan de lader ligt. Alles om het maximale uit de batterij te halen.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de nieuwe iPhones? Schrijf je dan bij KPN in voor de nieuwsbrief. Daar vind je ook het laatste nieuws over de nieuwe smartphones van Apple. Ook als je de eerste wilt zijn met een nieuwe iPhone 8 telefoon, schrijf je in!

Over Gerard

Zie ook

De nieuwe iPhone SE2

De nieuwe iPhone SE2

De smartphone-industrie staat nooit stil, en Apple blijft de norm stellen met zijn innovatieve producten. …

Geef een reactie