29 januari 2013 De Apple iOS 6.1 update is beschikbaar

29 januari 2013

De update iOS 6 is voornamelijk een technische update waarin software verbeteringen worden doorgevoerd, bugs worden opgelost en meer mogelijkheden voor ontwikkelaars worden aangeboden. Deze update is geschikt voor iPhone gebruikers (Vanaf model 3GS), iPad gebruikers (Derde en vierde generatie, iPad mini en iPad 2) en de iPod Touch gebrukers (Vierde en vijfde generatie). Opvallend is wel dat er verschillende versies zijn voor de iPhone en de iPad.

LTE:
Apple heeft de 4G LTE ondersteuning naar verschillende landen uitgebreid. Echter is de ondersteuning voor Nederland nog niet aanwezig. Een lijst voor 4G LTE carriers ondersteuning is terug te vinden op de website van Apple. Helaas dus nog niet voor Nederland, maar wereldwijd kunnen nu meer gebruikers van een Apple toestel profiteren van supersnel mobiel internet.

Siri:
Met de update iOS 6.1 biedt Apple ondersteuning voor meerdere talen. Voor Siri spraakherkenning biedt Apple met iOS 6.1. Echter de uitgebreide ondersteuning in de Nederlandse taal ontbreekt voor sport, twitter, facebook, lokale zoekopdrachten, restaurant informatie, reserveringen en reviews, film informatie en reviews, tekst dicteren en TV-shows. Wel biedt Siri volledige ondersteuning bij turn-to-turn navigatie waarbij de 3D navigatie helaas nog ontbreekt.

iTunes Match:
Gebruikers met een iTunes Match abonnement kunnen nu individuele songs downloaden uit de iCloud. Ook kunnen gedownloade nummer nu eenvoudig verwijderd worden en is er een knop om de advertentie indentificatie opnieuw in te stellen.

iCloud:
In de iOS 6.1 versie worden betere mogelijkheden geboden om iCloud te beveiligen. Ook het doorzoeken van data in iCloud is sneller en kunnen bestanden sneller worden geüpload en gedownload worden.

Overige wijzigingen:
– De muziekknoppen op het ontgrendelscherm zijn veranderd
– Er zijn nu betere beveiligingsstappen voor iCloud
– Informatie en uitleg over de werking van Passbook
– De validatie fout in Identity Services (AppleID) is verholpen
– Eenvoudige link om opmerkingen en klachten over Maps naar Apple te zenden
– De mogelijkheid om via Siri en Fandango bioscoopkaartjes te kopen (VS)
– De Safari webbrowser werkt nu met geïntegreerd Java-script

Bron: Apple, Tweakers, iPhone Club, Dutch Cowboys, ZD net en Win Magazine

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie