25 september 2014 Vergelijken loont, het bewijs!

25 september 2014

Tegenwoordig zijn er talloze vergelijkers op het internet, zo ook binnen de telecom branche. Nog steeds zijn er veel mensen die vergeten te vergelijken voordat ze overgaan tot een aankoop. In dit bericht zullen we bewijzen dat het gebruiken van een goede onafhankelijke vergelijker daadwerkelijk loont!

Wij vergelijken momenteel sim only abonnementen en telefoon abonnementen, om onafhankelijk advies te geven hebben we daarom een onderdeel uit de telecommarkt uitgekozen waar we niet actief in zijn. Namelijk het prepaid segment. Binnen het prepaid segment zijn er meerdere vergelijkingswebsites en alle tonen zij een verschillende top 3 aanbieders. Dit geeft dus al aan dat zij niet onafhankelijk en objectief vergelijken. Wij kwamen in dit onderzoek wel de onafhankelijke vergelijkingswebsite www.PrepaidSimkaart.net tegen.

Wij zijn achter de 100% onafhankelijkheid gekomen van deze website doordat zij de volgende informatie toonde: HollandsNieuwe en Simyo zijn op papier even duur, beide providers rekenen 10 eurocent per sms en 10 eurocent per minuut. Echter rekent HollandsNieuwe per minuut af en Simyo rekent na de eerste minuut per seconde af. Als je dus bij HollandsNieuwe 1 minuut en 1 seconde belt, zul je 2 minuten betalen. Bij Simyo betaal je enkel voor wat je verbruikt.

Andere vergelijkingswebsites toonde (vrijwel) allemaal HollandsNieuwe en Simyo als gelijke providers zonder dit belangrijke punt erbij te vermelden. Je merkt dus al in dit voorbeeld dat je goed zult moeten kijken naar de onafhankelijkheid van een vergelijker. Zodra je een juiste vergelijker gevonden hebt, zal je hier zeker het profijt van ondervinden. Je ziet dus al hoeveel het kan besparen als je doordat je dit gelezen hebt voor Simyo kiest als je eerst voor HollandsNieuwe wilde gaan. Vergelijk dus altijd voor je een aankoop doet, natuurlijk geldt dit niet alleen binnen telecom.

Wij hebben dit voorbeeld enkel gekozen omdat wij veel kennis hebben binnen de telecom markt. Tegenwoordig kun je alles vergelijken; van kleding tot hypotheek en van vakantie tot verzekering! Maak hier als consument dus absoluut gebruik van en doe er je voordeel mee.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie