22 september 2014 Samsung smartwatch

22 september 2014

Wat moet je er eigenlijk mee, wat kun je er mee en is het echt zo goed als het lijkt? In science fiction films zie je de mensen van de toekomst immers ook altijd met geavanceerde apparaten om hun pols rondlopen. Is de Samsung Smartwatch ook zoiets? Misschien in de toekomst; voorlopig lijkt de Samsung Smartwatch nog lang niet op wat je in die science fiction films ziet. De Gear 2 (de nieuwste versie van de Galaxy-serie van smartwatches van Samsung) is voorlopig nog slechts een verlengstuk van een ander Galaxy apparaat van Samsung zoals een tablet of een smartphone. Een op zichzelf werkend apparaat is het dus nog niet maar, wat heb je dan precies aan de Samsung Smartwatch?

Sterk verbeterde Samsung Smartwatch Gear 2

De Gear 2 was een directe verbetering van zijn voorganger. Vooral als het ging om batterijduur, functionaliteit en besturingssysteem maakte de Gear 2 grote stappen vooruit. De Gear 2 draait zoals velen denken niet op Android maar op een door Samsung ontwikkeld besturingssysteem wat Tizen wordt genoemd. Dit is dan ook een van de grote verbeterpunten ten opzichte van de Samsung Galaxy Gear, wat dus de voorganger is van de Gear 2. Volgens Tweakers was de Samsung smartwatch dan ook ‘langzaam op de goede weg’.

Andere plus en minpunten

De home knop werkt goed. Beter dan de schuif/draai knoppen waar de voorganger het mee moest doen. Ook het feit dat de camera in de smartwatch zelf zit en niet in het bandje is een stuk intuïtiever. De notificaties werken bovendien prima, als je een SMSje op je Galaxy telefoon ontvangt dan hoef je hem dus niet uit je broekzak of tas te halen; je leest het gewoon af van je horloge. En dat is misschien wel het science fiction achtige gevoel waar we het eerst over hadden! Wel jammer is dat het scherm standaard uit staat. Dit is natuurlijk zo ontworpen om de batterij meer dan een dag mee te laten gaan, maar het speerpunt van een horloge is toch wel dat je snel wilt zien wat de tijd is. En die wens kan de Samsung Smartwatch Gear 2 dus helaas niet vervullen! Verder is het een prima smartwatch van Samsung.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie