03 oktober 2014 Besparen op belkosten Besparen op belkosten

Als je veel gebruik maakt van je mobiel kan dat per maand behoorlijk in de papieren lopen. Het gebruik ervan minderen is geen optie want de mobiele telefoon is inmiddels een onmisbaar attribuut geworden, hetzij voor je werk of misschien is het alarm van je huis er wel op aangesloten. Je kan echter wel fors op je belkosten besparen wanneer je een beetje oplet wat voor belabonnement je afsluit en bij welke provider. Loopt je abonnement binnenkort af? Niet al te zelden worden abonnementen ineens fors duurder als je kennismakingspakket ten einde is. Verlengen gebeurt automatisch en vaak wordt je van te voren niet ingelicht. Oriënteer je bijtijds zodat je meteen naar een nieuw kortingspakket over kan stappen.

Kijk en vergelijk

Op de belkostenwijzer bijvoorbeeld kan je de voor jou voordeligste oplossing vinden. Je voert je belprofiel in en je krijgt direct een duidelijk lijst van de aanbieders met hun prijs voor jouw belbehoefte. Een andere mogelijkheid waarbij je vele euro’s op je belkosten kan besparen is om de sites met kortingcodes te volgen. Wanneer je regelmatig op bespaardeals kijkt kan je de leukste kortingen tegenkomen. Soms moet je net even geluk hebben maar je kan het ook zelf een beetje in de gaten houden. Kortingsacties veranderen vaak per week en met name tegen het eind van het jaar kunnen de aanbieders echt met stuntprijzen komen.

Neem niet de nieuwste telefoon

Het is natuurlijk hartstikke leuk dat je iets hebt wat je vrienden nog niet hebben maar daar hangt dan ook wel een prijskaartje aan. Trendsetter zijn en tegelijkertijd op je belkosten besparen is zo goed al onmogelijk. Wil je goedkoper uit zijn met je belkosten zal je genoegen moeten nemen met een ouder model. Vooral tegen de tijd dat er een nieuw toestel op de markt komt kunnen de prijsdalingen bij oudere telefoons tot wel 100 euro oplopen.

Besparen met sim only

Met een sim only abonnement koop je geen nieuw toestel bij je abonnement en ben je altijd goedkoper uit. In een 24 maands contract betaal je namelijk de telefoon wel twee keer. Je bespaart met een sim only abonnement niet alleen op de aanschafkosten van een nieuwe telefoon maar krijgt ook vaak korting op je pakket. Heb je echt een nieuw toestel nodig kan je deze beter los kopen dan in een pakket.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie