22 januari 2013 Werkt Apple aan de lancering van drie nieuwe smartphones?

22 januari 2013

Al geruime tijd gaan de geruchten rond dat bij Apple een iPhone mini in de maak is. Dit toestel zal gepositioneerd worden in de “Budget” markt en zal de concurrentie aan moeten gaan met voornamelijk de Galaxy S3 mini. Echter gaan de geruchten de laatste tijd verder en wordt beweerd dat Apple dit jaar drie nieuwe smartphones zal lanceren.

De eerste in de serie van nieuwe iPhones zal een Phablet-achtig toestel zijn met een 4.8 inch scherm (12.2 cm). Dit toestel moet Apple een concurrerende positie bieden ten opzichte van de Galaxy SIII, de Sony Xperia Z, de Nokia Lumia 920 en de HTC One X. In het geruchten circuit wordt dit nieuwe toestel de iPhone Math genoemd.

Het tweede toestel in het geruchten circuit is natuurlijk de logische opvolger voor de iPhone 5: De iPhone 5S (iPhone 6?) waarvan de productie in maart aanstaande al zal gaan starten. De iPhone 5S zal een IGZO scherm met een hogere resolutie bieden gecombineert met een aanzienlijke uitbreiding van het interne wek- en opslag-geheugen. Ook spreken de geruchten over een aanzienlijke upgrade van de camera naar 12 megapixels.

Het laatste toestel in het geruchten circuit is natuurlijk de iPhone Mini, een toestel die Apple een concurrerende positie in het “Budget” segment moet geven. Dit toestel zal uitgerust worden met een 3.5 inch IGZO scherm, een dual core A5 processor, 1 Gb RAM geheugen en 8 Gb opslag capaciteit, een 5 megapixel primaire camera en een 1.2 megapixel secundaire camera, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, bluetooth 4.0 (A2DP, EDR).

Naar verwachting zullen de iPhone 5S en de iPhone mini voor de zomer in de consumenten markt beschikbaar zijn terwijl de iPhone Math zijn opwachting in het laatste kwartaal van dit jaar zal gaan maken. De iPhone mini zal waarschijnlijk rond de 230 Euro kosten en de iPhone 5S zal naar verwachting rond de 689 Euro. Prijzen voor de iPhone Math zijn nog niet bekend.

Bron: Digitimes, International Business Times, Expert Reviews en Apple

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie