22 januari 2013 Maak kennis met de Firefox smartphones Keon en Peak

22 januari 2013

Iedereen heeft wel eens gehoord van Mozilla’s Firefox, een internet browser die na Windows Internet Explorer en Google Chrome het meest populair is. Nu heeft Mozilla, mogelijk met Google als het grote voorbeeld, de grote stap in de smartphone markt gemaakt met de lancering van twee smartphones: de Firefox Keon en de Firefox Peak.

De Firefox Keon is het meest bescheiden model en is uitgerust met een 1 Ghz Qualcomm Snapdragon S1 processor, 3.5 inch (8.89 cm) HVGA multitouch capacitive scherm, 512 Mb RAM geheugen, 4 Gb opslag capaciteit, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, 3 megapixel camera. lichtsensor, nabijheids sensor, Gyroscoop en een 1580 mAh batterij.

De Firefox Peak is meer geavanceerd en heeft een 1.2 Ghz dual core Snapdragon processor, 4.3 inch (10.92 cm) HVGA capacitive scherm, 512 Mb RAM geheugen, 4 Gb opslag capaciteit, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde, lichtsensor, nabijheids sensor, Gyroscoop en een 1800 mAh batterij.

Beide toestellen zijn geïnstalleerd met het nieuwe Firefox besturingssysteem, een open besturingssysteem dat HTML5, JavaScript en CSS ondersteund. Dit besturingssysteem is een zogenaamd “cross-platform” systeem dat uitstekend kan communiceren met ander besturingssystemen zoals Android, Blackberry en iOS.

Gezien de bescheiden specificaties zullen deze twee smartphones hun weg in het middensegment moeten vinden. Het zijn weinig innovatieve toestellen die, behalve het Firefox besturingssysteem, weinig nieuws bieden. Mozilla heeft aangekondigd dat deze smartphones in Februari beschikbaar zullen komen voor de consumenten. Echter heeft men geen prijsindicatie voor deze toestellen bekend gemaakt.

Bron: Mozilla, Stuff TV, Slashgear, C-Net, Geeksphone en Gizmodo

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie