18 maart 2013 BlackBerry’s president Thorsten Heins zegt dat de iPhone ouderwets is en niet meer mee speelt in de smartphone markt

18 maart 2013

Thorsten Heins, de president van Blackberry, zegt dat de iphone in de smartphone markt duidelijk achter de feiten aanloopt als het gaat om innovatie en design. Hiermee wijst hij voornamelijk op de recente lanceringen van innovatieve toestellen zoals Samsung’s Galaxy S4, de HTC One en de Blackberry Z10. Deze toestellen zijn, wat betreft technologie en design, de overtreffende trap van de iPhone.

Natuurlijk heeft Apple, met de iPhone, fantastisch werk geleverd als het gaat om het ontwikkelen van de markt voor smartphones met een touch-scherm. Het iOS besturingssysteem en vooral de iOS gebruikersinterface heeft model gestaan voor de ontwikkeling van alle huidige mobiele besturingssystemen. Echter zijn we nu op het punt gekomen dat de iPhone, door het enorme hoge tempo van ontwikkelingen en innovaties, als enigszins ouderwets kan worden betiteld. De Blackberry smartphones hebben vooral op het gebied van multi-tasking, wat de iPhone niet ondersteund, een enorme voorsprong genomen.  Apple biedt de mogelijkheid om snel tussen de apps te schakelen waarbij de niet gebruikte apps in de achtergrond geparkeerd worden.  Het uitschakelen van de apps moet echter wel handmatig plaatsvinden. De Blackberry 10 smartphones biedt de mogelijkheid om acht apps simultaan te gebruiken waarbij de eerst geopende app automatisch wordt afgesloten als je een negende app opent.

Veel gebruikers van de iPhone hebben hierbij hun hoop gevestigd op de aanstaande release van de volgende versie van Apple’s iOS. Vooral omdat de hardware specificaties niet meer het verschil maken zal de nadruk op het besturingssysteem en de apps liggen. De besturingssystemen van Google (Android) en Blackberry (Blackberry) bevatten de laatste software innovaties terwijl het iOS nog steeds gebruik maakt van structuren die in 2010 ontwikkeld zijn. Volgens Heins moet het nieuwe iOS 7 besturingssysteem dan ook deze laatste software structuren ondersteunen, anders zal Apple zijn marktaandeel in de smartphone markt wel eens flink kunnen zien krimpen.

Bron: Digitimes, iMore, eWallstreeter en BBC News

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie