Review: Samsung Galaxy S6

Review: Samsung Galaxy S6

11 maart 2015

Het nieuwe toptoestel van Samsung is bekend: de Samsung Galaxy S6. Dit toestel is de opvolger van de alom bekende toestellen als de Samsung Galaxy S4 en de Samsung Galaxy S5. Met dit toestel hoopt Samsung de reputatie en de verkopen weer wat op te krikken. Op de Samsung Galaxy S5 was immers flink wat kritiek gekomen. Waar de concurrentie grote vooruitgangen boekten en de behuizingen steeds mooier werden, kwam Samsung opnieuw met een plastic behuizing, iets wat erg af deed aan de feel van het toestel.

Met de Samsung Galaxy S6 hoopt Samsung dit weer recht te zetten, en dat is ook duidelijk te zien. Zo is er nu gebruik gemaakt van de materialen glas en aluminium, waardoor het toestel er erg netjes uitziet en ook veel beter en duurder aanvoelt. Het geheel straalt simpelweg meer luxe uit.

Verder is de telefoon echt futuristisch met de snelle en goede specificaties. Er zit een qhd amoled scherm in, wat er ook weer simpelweg prachtig uit ziet. Verder zitten er bijzonder goede camera’s in, zeker voor een smartphone waar toch al weinig ruimte voorhanden is, beschikt de telefoon over een techniek om draadloos op te laden en zit er een vingerafdrukscanner in die goed functioneert.

Negatieve kanten zijn er echter ook. Zo is er geen slot meer voor een micro-sd kaart, waardoor het geheugen niet uit te breiden is en er dus bij behoefte aan meer ruimte simpelweg een nieuw toestel aangeschaft dient te worden.

Al met al zitten er veel positieve kanten aan het toestel, maar zullen enkelen ook zeker twijfelen aan de aanschaf van het nieuwe toestel, juist omdat enkele voordelen er niet meer zijn. Om nog maar wat te noemen: de Samsung Galaxy S5 was waterdicht, de Samsung Galaxy S6 is dat niet meer. Ook zit er een relatief kleine accu in de smartphone, iets wat volgens Samsung zelf niet erg is aangezien er veel energiebesparende trucs zijn toegepast, maar het is wel een punt van aandacht.

Het toestel is te koop voor € 699,- voor de 32GB versie tot € 899 voor de 128GB variant.

Over Gerard

Zie ook

Geen Android en Google meer voor Huawei

Deze maand werd bekend gemaakt dat Google de toegang tot het Android-besturingssysteem beperkt voor telefooneigenaren …

Geef een reactie