11 april 2013 In het eerste kwartaal van 2013 zijn 13,4 miljard apps gedownload

11 april 2013

In het eerste kwartaal van 2013 werden, uit de vier grootste app stores, meer dan 13,4 miljard apps gedownload met een waarde van 1,69 miljard Euro. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012 betekend dit een omzet stijging van 11 procent terwijl de directe omzet uit de combinatie van betaalde apps, in-app aankopen en abonnementsvormen met 9 procent groeide. Dit onderzoek werd afgelopen maandag gepubliceerd door het marktonderzoeksbureau Canalys. Hiervoor heeft het bedrijf de downloads, uit de app stores van Apple (App Store), Android (Google Play), Windows (Windows Phone Store) en BlackBerry (Blackberry World’s) in meer dan vijftig landen onderzocht.

Vooral in de nieuwe markten zoals Zuid-Afrika, Brazilië en Indonesië vertoonden een explosieve groei in de download van apps. Deze groei is volgens Canalys vooral te danken aan de sterke toename van het smartphone gebruik in deze landen. Maar ook de volwassen mobiele markten zoals Noord-Amerika en Europa vertoonden een sterke groei in omzet en in download volume. Noord-Amerika zag een toename van 8 procent in omzet en 10 procent in volume terwijl de Europese markt een toenamen van 8 procent in omzet en 6 procent in volume zag.

Wereldwijd was de Apple’s App store met ongeveer 74 procent verantwoordelijk voor het grootste deel van de omzet. De Google Play store was met 51 procent echter weer verantwoordelijk voor het grootste volume aan downloads. Deze twee app stores blijven de markt voor mobiele downloads duidelijk domineren. Blackberry World en de Windows Phone store volgen de twee leidende stores op grote afstand maar vertoonden ook een sterke groei in het download volume. Deze laatste twee app stores zitten nog in de opbouwfase en zijn druk bezig om hun app store te vullen met nieuwe, frisse en innovatieve apps. Het komende jaar moet de verkoop van de Blackberry smartphones en de Windows Phone smartphones bewijzen of deze twee app stores ook werkelijk levensvatbaar zijn. De kracht van het app ecosysteem zal in toenemende mate bewijzen wie de winnaars en de verliezers in de smartphone en tablet markt zijn. Tot nu toe hebben Apple en Android bewezen dat een goed werkend ecosysteem onontbeerlijk is bij de verkoop van smartphones.

Bron: Canalys, Telecompaper, MobileCowboys en ZDNet

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie