06 januari 2013 Gaat Apple deze zomer de iPhone Mini lanceren?

6 januari 2013

Er zijn hardnekkige geruchten dat Apple deze zomer een iPhone Mini gaat lanceren. Apple heeft ten opzichte van de grote concurrent (Voornamelijk Samsung) het probleem dat het uitsluitend in het top segment van de markt aanwezig is. Ook al lijkt het dat Apple een stevige grip heeft op de smartphone markt, het Samsung dat het grootste marktaandeel in het smartphone segment heeft. Samsung verwcht in 2013 meer dan 290 miljoen smartphones te verkopen terwijl Apple voor 2013 een prognose heeft van 180 miljoen toestellen. Tijd voor Apple om het product assortiment uit te breiden!

De mogelijke specificaties van de iPhone Mini zijn een dual-core 1.2Ghz Apple A6 processor, een 3.5 inch Retina scherm met een 480×320 resolutie, 1 Gb Intern geheugen, 8 tot 64 Gb opslag capaciteit, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth v4.0 met A2DP, een 8 megapixel camera, een 1440mAh batterij, licht sensor, GPS en A-GPS (Glonass), Accelerometer, Gyrometer en Digitaal kompas . Voor communicatie zal de iPhone Mini ondersteuning bieden voor quad band 2G netwerk, quad band 3G netwerk en quad band 4G netwerk. De iPhone Mini zal geïnstalleerd worden met het iOS 6 operating systeem.

Vooral gesterkt door de verkoop resultaten van de iPad Mini is Apple zoekende om ook binnen het smartphone segment een grotere diversiteit te bieden. De omzet van de iPad Mini is nauwelijks ten koste gegaan van de iPad 3 en heeft een aanzienlijk markt aandeel in het “Middensegment” opgeleverd. Het uitbreiden van het assortiment met een iPhone Mini lijkt dan ook een logische stap in de strategie van Apple. De iPhone Mini zal waarschijnlijk in of na de zomer 2013 beschikbaar komen, echter sommige nieuws sites spreken ook over een lancering in 2014.

Bron: Digitimes, Tech Spot, PC Pro United kingdom en New York Times

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie