05 mei 2015 Sim only vergelijken op kwaliteit

05 mei 2015

Er zijn heel veel providers in Nederland. Eigenlijk zijn er maar een paar met een eigen netwerk (Vodafone, KPN, T-Mobile en Tele2), de rest maakt gebruik van het netwerk van een van de genoemde grote providers. Toch verschilt de kwaliteit en de prijs van de netwerken behoorlijk. We geven enkele tips hoe je achter de kwaliteit van een provider kunt komen!

1. Zoek online naar reviews
Voor je een provider overweegt kan het raadzaam zijn online op zoek te gaan naar ervaringen met die provider. Welke snelheid biedt de provider in werkelijkheid? Hoe zijn de ervaringen met de klantenservice? Is de klantenservice gratis te bereiken? Hoe handelt de provider in geval van problemen? Tal van zaken die belangrijk zijn voor een prettige ervaring, en zaken waar je misschien op het eerste gezicht niet direct aan zou denken.

2. Vraag in je omgeving naar ervaringen
Het bereik en de snelheid van een provider kan per regio behoorlijk verschillen. Waar je in de ene regio heel snel internet hebt, kun je in de andere regio nauwelijks bereik hebben. T-Mobile heeft over het algemeen een wat minder goede naam als het om bereik gaat, maar toch zijn er veel regio’s waar het bereik van deze provider prima in orde is.

Aangezien je waarschijnlijk voornamelijk rond je huis en werk gebruik zult maken van je smartphone, is het verstandig om juist in die omgeving op zoek te gaan naar ervaringen met de door jou gewenste provider. Denk je erover om een Tele2 abonnement af te sluiten? Vraag dan eens bij vrienden of familie na wie er Tele2 gebruikt en of zij er tevreden over zijn.

3. Nieuwe provider? Sluit een kortlopend abonnement af
Heb je altijd bij Vodafone gezeten en is de lagere prijs van de T-Mobile abonnementen wel erg aantrekkelijk? Je kunt ervoor kiezen om niet direct een abonnement van twee jaar af te sluiten, ook al zijn die prijzen nog lager dan bij een kortlopend abonnement, maar vaak is er ook de mogelijkheid om een abonnement van een jaar of zelfs een maandelijks opzegbaar abonnement af te sluiten. Met zo’n kortlopend abonnement kun je het netwerk uitproberen en kijken of het je bevalt. Wat de ene persoon prettig en snel genoeg vindt, kan voor de ander weer gigantisch traag zijn. Iedereen stelt weer andere eisen aan het abonnement, waardoor je het beste zelf kunt kijken of en hoe het bevalt.

Behalve de kwaliteit verschilt de prijs ook erg. Daarom is het verstandig om een online prijsvergelijker te raadplegen en zo de diverse providers met elkaar te vergelijken.
Sim only vergelijken op kwaliteit

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie