05 mei 2015 Loont het de moeite om je internet abonnement te vergelijken

05 mei 2015

Het kan heel voordelig zijn om je huidige internet abonnement te vergelijken met andere providers. Niet alleen omdat je waarschijnlijk een aantal euro’s goedkoper uit bent, maar het kan ook maar zo zijn dat het internet veel sneller is bij een andere provider. Het is ook een mogelijkheid om een totaalpakket te nemen, bijvoorbeeld internet plus telefonie en digitale tv. De keuze om van internetprovider te wisselen verschilt per persoon. De beste manier om internet providers te vergelijken is via vergelijkingssites op internet.

Prijzen vergelijken via vergelijkingssites

Er zijn diverse vergelijkingssites te vinden op internet. Op goedkoopinternetabonnement.net kun je bijvoorbeeld diverse internet aanbieders met elkaar vergelijken. De meest populaire internetproviders vind je hier, als KPN, Ziggo en XS4All. Je kunt op zo’n vergelijkingssite heel gemakkelijk aangeven wat je belangrijk vindt bij een abonnement. Wil je bijvoorbeeld alleen internet, en zo ja, wat moet dan de snelheid zijn? Of wil je een combinatie met mobiel internet, telefonie en digitale TV? Alles wordt voor je op een rijtje gezet. Je kunt ook heel makkelijk zien welke provider aanbiedingen heeft. Tijdens zo’n aanbieding is het vaak heel voordelig om over te stappen.

Alle aanbieders op een rij

Veel providers hebben zogenoemde overstap aanbiedingen. Je kunt dan heel voordelig overstappen en krijgt ook vaak de eerste maanden tegen een lager tarief. Soms krijg je zelfs 50 procent korting. Er zijn providers die internet abonnementen aanbieden met een hoge snelheid, andere aanbieders zullen adverteren met de laagst mogelijke prijzen. Als je gaat voor een lagere prijs, kan het je zomaar een aantal euro’s schelen in de maand. Het is maar net wat je belangrijk vindt. Op een vergelijkingssite kun je dan heel gemakkelijk de diverse abonnementen op ene rijtje zetten en vanuit hier een keuze maken.

Goedkoop internetten gaat ten koste van de kwaliteit

Juist de goedkope internet abonnementen winnen aan populariteit. Helaas gaat dit wel ten koste van de kwaliteit van het internet. Veel mensen vinden de prijs van internet belangrijker dan de kwaliteit. Natuurlijk is dit ook weer afhankelijk van waar je het internet voor nodig hebt. Als je internet nodig hebt voor je werk, of wanneer je veel moet downloaden, is het wel belangrijk dat je internet snel werkt. Je betaalt hier dan ook een hogere prijs voor. Voor internet met een lagere snelheid betaal je weliswaar minder, maar de kwaliteit zal dan niet al te best zijn.

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie