Besparen op je belkosten

Zo goedkoop mogelijk bellen, dat willen we natuurlijk allemaal. Maar we willen ook vaak een nieuwe telefoon, of in elk geval eentje met de functies die we zo graag willen gebruiken. Gewoon omdat ze populair zijn of omdat een telefoon in trek is. Wat je redenen ook mogen zijn, een zo goed mogelijke deal sluiten is onderdeel van je wens. Hieronder vertellen we je hoe je kunt besparen op je belkosten.

Vergelijken is dé manier

Het vergelijken van de verschillende manieren van bellen is de beste manier om te besparen op je belkosten. Ga je bijvoorbeeld voor Sim Only of voor een abonnement? Je moet je daarbij afvragen waar je het abonnement voor gaat gebruiken. Bel je veel? Dan heb je meer belminuten nodig in je pakket. Zit je veel op internet? Dan is een relatief groot databundel verstandig. En bij dat laatste heb je nog een mooi voordeel dat je tegenwoordig ook kunt bellen via internet, zoals bijvoorbeeld het welbekende Whatsapp bellen of bellen via Facetime. In dat geval is een groter databundel verstandig en kun je wat minder minuten in het abonnement samenstellen. Wat in sommige gevallen kan resulteren in een lager maandbedrag. Handig dus. Vooral voor de portemonnee!

Bellen via internet

Bellen via internet, met name als je veel op Wifi verbindingen zit, kan een bijzonder positief effect hebben op je belkosten. Je belt dan namelijk gratis! Zo kun je dat bijvoorbeeld doen via bepaalde VoIP diensten, maar bekender en vaker gebruikt is het populaire Whatsapp bellen. De functie die onlangs werd geintroduceerd door de chatdienst. Besparen op je belkosten is dus vrij eenvoudig, maar bepaal voor jezelf altijd wat je precies wilt. Op die manier kun je jouw eisen langs een lijstje houden, vergelijken en de best mogelijke keuze maken. Houd dit dus altijd in gedachte als je op het punt staat een nieuw abonnement samen te stellen.

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie